2024. május 2. - Zsigmond

Nemzeti celeb-csúcs

A gazdasági és civil csúcsok árnyékában megszerveztük a nemzeti celeb-csúcsot. Persze csak képzeletben. A meghívottak között szerepel VV Leó, Gáspár Győző és még sokan mások. Tessék helyet foglalni a HírExtra asztalánál!
2008. november 20. csütörtök 12:59 - Molnár Miklós
Azoknak, akiket sikerült elérnünk, és válaszadásra bírnunk, három kérdést tettünk fel. Az egyik az volt, hogy alapvetően eljönnének-e egy általunk megszervezett eseményre, a másik, hogy ha szabad kezet kapna a téma megválasztásában, akkor mi lenne az, a harmadik pedig, hogy miként oldaná meg a jelenlegi gazdasági problémát.

Friderikusz Sándor

A híres televíziós személyiség nem kívánt összegyűlni kollégáival, hogy megvitassanak egyes kérdéseket, mint mondta „jelenleg különböző elfoglaltságaim révén nem vagyok alkalmas erre a feladatra, vegyen részt valaki más a csúcson”.

Stohl András

Stohl András
1990-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán. Még ebben az évben szerződtette a Katona József Színház. 2001-től szabadúszó, 2003 óta a Nemzeti Színház tagja. Fontos alakja a magyar filmnek és televíziózásnak.
Az utóbbi időkben tánctudását csillogtató színész úgy véli, hogy attól még egy találkozó nem lesz csúcs, hogy elmennek rá híres emberek. Ennek ellenére azért eljönne rá.

Az általa preferált témára nehezen tudott mit mondani. „Ez olyan általános kérdés, hogy erre vagy egy oltári nagy baromságot kell mondani, vagy tényleg meg kell próbálni valamit válaszolni, őszintén végiggondolva. Nem tudom miről beszélgethetnénk, talán a fölmelegedésről.”

A gazdasági problémával kapcsolatban feltett kérdésre azt válaszolta, hogy ennek a gondnak a megoldásához gazdasági szakemberekre van szükség, nem egy színészre, mint ő maga, vagy össze-vissza hazudozó emberekre.

Nagy Zsolt

A mindenki által csak VV Leóként ismert híresség is örömmel vette képzeletbeli meghívásunkat. Elmondta, hogy ő nagyon sok híres emberrel jóba van, sokszor találkozik velük, ezért nincs szüksége külön meghívásra ahhoz, hogy lássa őket, de természetesen örömmel venne részt a rendezvényünkön.

Saját témaként a mindannyiukat érintő újságíró-szindrómát vetette fel. „Újságírásról lehetne beszélni, arról biztos, hogy mindenkinek lenne véleménye, hogy hogyan kéne megreformálni, hogyan lenne jó mindenkinek.” Az alapvető probléma szerinte az, hogy az újságírás „nagyon üzletszerűen működik. Az ismert emberek és az újságírók közötti kapcsolat nagyon business-szerű. Ha ez a viszony sokkal barátibb lenne, akkor minden bizonnyal nem kerülnének olyan cikkek nyilvánosságra, amelyek nem valók oda, vagy nincs valóságalapjuk.”

A gazdasági kérdésre így reagált: „Úgy látom, hogy ha mindenki végiggondolja a történéseket, akkor rá kell, hogy jöjjön, hogy Magyarországon nincsenek gondok, egyszerűen kivárásra kell játszani. Nem a pénzt ide-oda tenni, ott kell hagyni, ahol van, és néhány éven belül minden rendeződik. A legnagyobb probléma mindig abból van, ha valami kiderül, akkor pánikhangulat tör ki. Mindig ez a hangulat okozza a gondokat. Azt gondolom, hogy Magyarországon olyan jellegű válsághelyzet nincsen, amely jelenleg Amerikát, vagy a nagyobb európai bankokat érinti.”

Győzike

Gáspár Győző
Egy Nógrád megyei kis községben, Nógrádmegyerben született. Szakmája szerint hentes. Gyermekkorában megismerkedett Beával, akit 20 éves korában vett feleségül. Első sikereit 2000-ben aratta az azóta feloszlott Romantic együttessel.
A Romantic zenekar egykori frontembere, illetve a róla elnevezett valóságshowból is ismert Gáspár Győző azt mondta, hogy nagyon szívesen eljönne egy ilyesfajta találkozóra. Úgy gondolja, hogy az egyik legfontosabb megvitatandó téma az elfogadás lenne: „az egyik legfontosabb dolog az, hogy mindenkit elfogadjunk olyannak, amilyen. A másik fontos dolog az, hogy ha valakinek több minden van, mint nekünk, akkor azt ne jelentsük fel, ne legyünk rá irigyek. Arról beszélnék szívesen, hogy a semmiből hogyan lehet várat építeni.”

Győzőtől megkérdeztük, szerinte mi a megoldás a fentebb említett problémákra. Úgy gondolja az a titok nyitja, hogy tenni kell az ügy érdekében. „Ha valaki tesz valamiért, akkor tuti, hogy az sikerülni fog. Én már gyerekkoromban eldöntöttem, hogy mi szeretnék lenni, mit szeretnék csinálni, és tettem érte. Rengetegen akadályoztak abban, hogy idáig eljussak, rengetegen alám tettek, de én hittem abban, amit akartam és most is hiszek abban, amit most akarok. Fontos, hogy ne legyünk irigyek egymásra.

Magyarországon az irigység sajnos népbetegség, ebből kéne valahogy kinevelni az embereket. Fontos, hogy azokra ne mondjuk rosszat, akit nem ismerünk. Én tudom, hogy milyen az, amikor valakit gyakran támadnak. Ha rólam megjelenik egy cikk, akkor az általában csak támadásról szól. De ők nem tudják, hogy mennyit dolgoztam azért, hogy ma ott legyek, ahol vagyok. Én tudom, hogy mennyire nehéz volt idáig eljutni.”

Győző a gazdasági kérdésekkel kapcsolatban is örömét fejezte ki. Úgy véli, fontos ezekről is beszélni. A jelenlegi helyzetből való kilábalásra azonban úgy gondolja, hogy nehéz válaszolni. „Nagyon nagyon nehéz kérdés. Vannak olyan ismerőseim, barátaim, akik a válság következtében még csóróbbak lettek. De ezt a problémát egy közszereplő nem tudja megoldani. Nem vagyok pénzügyminiszter, vagy államtitkár. Ebben a kérdésben nem tudok állást foglalni.”

Folyt. Köv.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását