2024. április 29. - Péter

Stephen King újra akcióban

Legújabb, 13 novellából álló könyvével, a Rögtön alkony utánnal (Just After Sunset) Stephen King újra foglyul ejti a feszült, különös, morbid olvasmányokat kedvelő olvasókat. Az író ezúttal bevallotta, hogy a könyveiben ábrázolt Gonoszt Arthur Machen, a 1
2008. november 23. vasárnap 11:55 - Hírextra
A borzongást kedvelők nem csalódnak. King még a sok más regényben boncolt felelősség problémáját is a maga sajátos, lidérces módján közelíti meg, például abban a novellában, amelynek hőse egy autós, aki egy magát süketnémának tettető stopposnak részletezi - gondolván felelősség nélkül - házasságának keserveit. És miután a stoppos megöli az asszonyt, gyóntatójától akar feloldozást nyerni felelőssége alól.

Hátborzongató egy másik írás is, amely méltán foglalhatna helyet egy olyan antológiában, amelyben Dorothy Parker vagy Jean Cocteau művei szerepelnek. Itt a főszereplő egy lemerülőben lévő mobiltelefon, amely a repülőszerencsétlenségben elhunyt férj hangján szólal meg - írta a Corriere della Sera című olasz lap.

Az írások ebben a kötetben is képszerűek, izgalmasak, váratlan fordulatokkal teliek. Nem lepődnénk meg, ha Kubrick Ragyogása, Brian de Palma Carrie-je és más adaptációk után ezt is felfedezné a mozi.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását