2024. május 8. - Mihály

Császár Antal hiteltelenné vált

A fideszes Szatmáry Kristóf szerint a frakcióból ősszel távozott, azóta független Császár Antal hiteltelenné vált a polgári oldal és a vállalkozók képviseletére, miután kedden az Országgyűlésben megszavazta a költségvetés fő számait, viszont elutasított s
2008. november 25. kedd 17:45 - Hírextra
Szatmáry Kristóf, aki többek között Császár Antallal együtt a Vállalkozók Pártja színeiben jutott be az Országgyűlésbe, az MTI-nek azt mondta: nem telt bele egy hónap és Császár Antal saját maga cáfolta azt a korábbi kijelentését, miszerint a vállalkozók érdekeinek képviselete miatt ült ki a Fidesz-frakcióból. "Hazug embert előbb utolérik mint a sánta kutyát" - fogalmazott.
Úgy vélte: beigazolódott, hogy Császár Antal Fidesz-frakcióból való kilépése mögött "egyéb összefüggések" állnak.

Szerinte ezt bizonyítja, hogy kedden Császár Antal nem szavazott meg számos fideszes és SZDSZ-es módosító javaslatot, amely könnyítette, egyszerűsítette volna a vállalkozások terheit, viszont a költségvetés fő számait megszavazta.

A fideszes képviselő szerint ezért Császár Antal sem a vállalkozók sem a polgári oldal érdekeit nem képviseli, hiteltelenné vált a vállalkozók képviseletére.

Császár Antal október 27-én lépett ki a Fidesz frakcióból: a politikus többek között azért döntött úgy, hogy függetlenként folytatja a parlamenti munkát, mert az általa vezetett, 2007-ben egyesületté minősített Vállalkozók Pártja nem kapta meg a Fidesztől az ígért részesedést az állami támogatásból.

Császár Antal kilépése napján az MTI kérdésére, hogy függetlenként a kormányoldalt vagy az ellenzéket segíti-e majd szavazataival, azt mondta: a Fidesszel kötött megállapodástól nem tér el, továbbra is ennek alapján kíván politizálni, ellenzéki képviselőként. "Más irányba nem akarok elmozdulni" - fogalmazott.

Kedden a 2009. évi költségvetés fő számait 210 igen és 168 nem szavazattal fogadta el az Országgyűlés. Igennel szavaztak az MSZP és az SZDSZ képviselői, valamint a függetlenek közül Gyenesei István önkormányzati miniszter és Császár Antal, illetve szintén igent nyomott Lengyel Zoltán MDF-es politikus. A kormány által támogatott adómódosításokat az MSZP mellett az SZDSZ szavazta meg, rajtuk kívül pedig 5 MDF-es képviselő, valamint két független képviselő, Gyenesei István és Császár Antal nyomta meg az igen gombot. Császár Antal - Lengyel Zoltánnal együtt - kedden megszavazta a 13. havi nyugdíj korlátozásáról szóló törvénymódosítást is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását