2024. április 19. - Emma

Baloldali kitüntetés Kányádinak

Kányádi Sándor költő, Ádám Ottó rendező és Kaján Tibor grafikus kapták idén a Táncsics Mihály-életműdíjat, amelyet Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és Lamperth Mónika, a Táncsics Alapítvány kuratóriumának elnöke adott át a díjazottaknak vasárnap Budapesten
2008. december 7. vasárnap 22:16 - Hírextra
Gyurcsány Ferenc miniszterelnök beszédében úgy fogalmazott: "áldott az a nemzet, amelynek ilyen fiai vannak". A kormányfő - Kányádi Sándor egyik könyvének címére utalva - azt mondta, nem fából vaskarika építeni a nemzeti gondolatot a magyar baloldalon. Példaként hozta a három kitüntetett tetteit és életútját, akik teremtettek egy olyan magyar valóságot, amelyben nemcsak a humor, az alázat és a mesélő kedv van meg, hanem a befogadó szeretet is.

Gyurcsány Ferenc úgy vélte, ha van feladat ma Magyarországon, akkor az az, hogy az ember jó szélesre kitárja a karját és azt mondja: annyi jó ember van ezen a földön, olyan fantasztikus dolog magyarnak lenni és lehet tisztelni, becsülni ezt a nemzetet úgy, hogy közben a legkevesebb kirekesztő indulat sincsen bennünk másokkal szemben. Nagyon szüksége van Magyarországnak erre a fajta alázatra - hangoztatta.

Lamperth Mónika, a Táncsics Alapítvány Kuratóriumának elnöke emlékeztetett arra, hogy az életműdíjat 2004-ben azzal a céllal alapították, hogy felhívják a figyelmet az igazi kulturális értékekre és mintákra.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását