2024. április 19. - Emma

Az Austrotherm a jég hátán is megél

Sporttolásra alkalmas” polisztirolhabot fejlesztett ki a hőszigetelő-anyag gyártásban Magyarországon a piacvezetők közé tartozó Austrotherm Kft.
2008. december 9. kedd 15:46 - Hírextra
Az AUSTROTHERM hőszigetelő anyagokat széles körben alkalmazzák az építőiparban. Van azonban néhány, a megszokottól nagymértékben eltérő, érdekes alkalmazási lehetőség is – mondja Kruchina Sándor, az Austrotherm Kft. marketing vezetője.

Az AUSTROTHERM XPS extrudált polisztirol habot alkalmaztak például a Budapest-Pécs vasútvonal talpfái alatt, hogy a pálya feliszaposodása elkerülhető legyen. Nemrég felmerült az igény, hogy egy jégpályát, megfelelő minőségű hőszigetelő anyaggal lefedve, a fáradtságos, időigényes jég leolvasztás nélkül is, rendkívül gyorsan, kézilabda mérkőzés lejátszására kell alkalmassá tenni. Egy különösen alacsony vízfelvételű, formahabosított expandált polisztirolhabot, amelyet eredetileg pincefalak és lábazatok külső oldali hőszigetelésére fejlesztették ki, alkalmaztak a szakemberek az átalakításhoz. A jó nyomószilárdsággal rendelkező anyag a „jég hátán is megélt. A kb. 1800 m2-es jégfelület kézilabda pályává alakítása, nem tartott 20 óránál tovább. Lejátszották a nemzetközi kézilabda mérközést, s este nyolc óra körül kezdték visszabontani a hőszigetelést. Másnap, reggel 10 órakor, már a jégkorong csapat edzést tartott a jégpályán. A cég által kifejlesztett és gyártott 6 centiméter vastag hőszigetelő anyag alkalmazásával elkerülhető volt a jégtömeg leolvasztása és újra elkészítése, így jelentős mennyiségű időt, munkát és energiát takarítottak meg – mondotta Kruchina Sándor.
Forrás: PONT EZ
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását