2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Görögöket véd az NBH

Magyarországon - Ferihegyen sztrájkolnak, ami persze nem kevés fejfájást okozott mind a Budapest Airportnak, mind a Malévnek, mind az utasoknak. Az importált görögök – akik a sztrájkoló magyarok helyett dolgoznak – nemzetbiztonsági védelmet ka
2008. december 20. szombat 19:19 - Kőrösi Viktor Dávid
Görög vendégmunkásnak lenni jó Magyarországon. Otthon úgyis az utcán tombol a rasszista csőcselék (a térköveket dobálókról mifelénk így szokás nyilatkozni), úgysincs biztonságban senki és semmi. Ezzel szemben itt van Magyarország, amely földjén most éppen béke honol (gyaníthatóan még nagyjából márciusig, hiszen utána kampány lesz, mert nyáron választjuk azokat a kamikazékat, akik az Európai Parlamentben igyekeznek képviselni minket).

És jön más

Ebben a helyzetben a legideálisabb dolog elhúzni göröghonból magyarhonba, mert (1) itt tehát nem zúz a vadállatias csürhe, azaz (2) nyugodtan lehet (3) dolgozni, persze (4) fizetésért. Ezzel jól jár a görög munkavállaló, jól jár az állam, mert a repjegyek után be lehet zsebelni a sápot, jól jár a Budapest Airport (BA), jól a Malév, csak a magyar munkavállaló nem. Hiszen hogy a bánatban lehetne úgy kierőszakolni egy francos kollektív szerződést, ha a munkaadó azt mondja: oké, fater, ha te pattogsz, akkor jön helyetted más, oszt jónapot. És jön más. És jött más. Görögországból, ott most úgyis forró a talpak alatt a talaj.

Nemzetbiztonsági védelem
A mai naptól nemzetbiztonsági védelemben részesítik azokat a görög munkavállalókat, akiket keddtől utasbiztonsági ellenőrként állított munkába Ferihegyen a Budapest Airport Rt., a sztrájkoló reptéri dolgozók kiváltására - értesült a HavariaPress. A hírügynökség értesülései szerint a védelem kiterjed a negyven görög sztrájktörő szállodájára és azokra a buszokra is, amelyek munkába szállítják a külföldi dolgozókat. A hatóságok megelőző intézkedésként döntöttek e lépés mellett, ugyanis észrevették, hogy valakik követik ezeket a járműveket, illetve attól tartanak, hogy atrocitás érheti az érintett dolgozókat. A rendőrség részéről nem kívánták kommentálni a hírügynökség értesüléseit.

Forrás: HavariaPress
Eddig a sztori eddig is nagyjából sejtett része. Hanem aztán a móka csak most jön (ld. keretes írásunkat). Már az is nehezen emészthető, hogy BA a vezérigazgatója, bizonyos magyarosan csengő nevű Jost Lammers a sztrájkolók komolyan vétele helyett ordítozik velük. (Vajon Lammers ezt otthon is meg merné csinálni? Lehet, hogy az ablakon vágták volna ki, mint macskát szokás bizonyos esetekben.) Az azonban kicsit durva, hogy a görög sztrájktörők nemzetbiztonsági védelmet kapnak, mert állítólag valakik követik az autóikat.

Sőt, az MTI tudósítása szerint „a Légiszállítási Ágazati Párbeszéd Bizottság munkavállalói oldala kedden este közleményben hangsúlyozták: felháborítónak tartják, hogy a (BA) Zrt. vezetése érdemi tárgyalások helyett >>sztrájktörő<< görög munkavállalókat alkalmaz. Információik szerint ők se magyarul, se angolul nem beszélnek, sőt nem estek át olyan nemzetbiztonsági átvilágítási folyamaton sem, amelyen minden magyar munkavállalónak kötelezően át kell esnie, ha nemzetközi repülőtéren lát el szolgálatot.” Szép magyar valóság.

Pár költői kérdés

1: Na, ezek után vajon hányan kezdenek el kételkedni abban, hogy e derék görög honfiak tényleg csupán dolgozni jöttek ide? Másképpen: hány emberben fogalmazódhatott meg az, hogy illető 40 görög nem csupán a Ferihegyen lát el szolgálatot? Mer’ hogy vagyunk ebben az országban 3 millióan magyarok, akik munkát vállalnak. Bizonyosan akad 40 olyan ember, akinek veszélyes a foglalkozásuk, s esetleg ténylegesen fontos lenne a védelmük.

2: Miért olyan veszélyes a helyzet, hogy nemzetbiztonsági védelmet kell kapniuk a görögöknek?

3: Az NBH miért nem a magyar családokra vigyáz? Vannak olyan házak, amelyekben a gyerekek és az egyik házastárs rettegnek attól, hogy pépesre lesznek verve. A családon belüli erőszak veszélyének sokan ki vannak téve - ők miért kevésbé fontosak, mint pár görög? Vagy szombat esténként a nagyobb szórakozóhelyek környékén sem ártana pár ügynök, mert ugye a kábítószer-terjesztés megfékezése fontosabb, mint pár görög vendégmunkás.

Csak

Persze, megkérdeztük az NBH-t, ahol azt a "tájékoztatást" adták, hogy a "Nemzetbiztonsági Hivatal csak azokat a személyeket részesíti nemzetbiztonsági védelemben, akiket a törvény meghatároz". Ennyi erővel válaszolhatták volna akár azt is, hogy "csak", vagy hogy "mert kellett", vagy hogy "nem mondjuk meg".
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását