2024. május 14. - Bonifác

A legjobb rockénekes

Robert Plantet, a Led Zeppelin jelenleg új utakat kereső egykori frontemberét választották a legjobb rockénekesnek a brit rockrajongók.A New Musical Express honlapján a hét végén közölt lista második helyezettje Freddie Mercury, a Queen néhai énekese, míg
2009. január 5. hétfő 10:30 - Hírextra
A lista első 10 helyén - csaknem kizárólag brit - rockveteránok sorakoznak. Paul Rodgers után, aki egykor a Free és a Bad Company csapatát is erősítette, Ian Gillan, a Deep Purple énekese következik a 4. helyen, Roger Daltrey a Who-ból pedig az 5. helyen. (Ő az egyedüli a tíz legjobb közül, akit személyesen nem láthattunk Budapesten.)

A 6. helyre sorolták a Whitesnake-kel a múlt évben Budapesten is járt David Coverdale-t, őt Axl Rose követi, az amerikai Guns, N'Roses frontembere. Ő a legfiatalabb az első tíz között.

A nyolcadik helyezett Bruce Dickinson (Iron Maiden), Mick Jaggernek pedig a 9. hellyel kellett beérnie. A 10. helyen az idén Budapestre érkező ausztráliai AC/DC régóta halott szólistája, Bon Scott végzett a Planet Rock felmérése szerint.

A második tízesben is tart az "öregek" uralma, hiszen a legifjabbak, Jon Bon Jovi, Bono és James Hetfield is közelebb van már az ötvenhez, mint a negyvenhez, Bruce Springsteen pedig az idén lesz ötven.

Itt találjuk még többek között David Bowie-t, Jon Andersont, aYesből, Joe Cockert, Ozzy Osbourne-t, Peter Gabrielt és Steven Tylert.

A Rolling Stone által nemrégiben közzétett hasonló listán egyébként az első 10 helyet szintén korosabb, vagy már nem élő énekesek foglalták el - Aretha Franklin, Ray Charles és Elvis Presley volt a dobogósok sorrendje.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását