2024. április 29. - Péter

Medveczky rózsaszínre festené a kutyaszart

Medveczky Ilona a tettek mezejére lépne. A művésznő ugyanis rózsaszín festékkel jelölné meg az utcákon otthagyott kutyapiszkot, ezzel is felhívva a figyelmet a köztisztaság botrányos helyzetére. Követni kell az angliai példát!
2009. január 29. csütörtök 14:59 - Hírextra
Az angliai Mansfieldben kampány indult a kutyaürüléket otthagyó gazdák ellen. Az erős idegzetű önkéntesek arra vállalkoztak, hogy minden egyes kutyaürüléket rózsaszín festékkel szórnak körül, ezzel is felhívva a figyelmet az undorító kutyagumikra.

Ezt az elképesztő ötletet a helyi tanács is támogatja, szerintük ezzel a módszerrel kilehet kényszeríteni a tisztaságot és ellehet kerülni a kellemetlenségeket. A zöldeket is megnyugtatva a kezdeményezés egyik szervezője elmondta, hogy az akcióban könnyen lebomló, környezetbarát festéket használtak fel.
Medveczky Ilona is egyetért ezzel a forradalmi ötlettel. A művésznő rajong kutyáiért, de a kutyagumit azért ő sem viseli el. Csak ritkán viszi őket sétálni, inkább a kertjében rohangálnak, de még így is kétnaponta felszedi a piszkot –mely máskülönben a füvet is kiégeti– kedvencei után. Véleménye szerint jó lenne, ha Magyarországon is bevezetnének ilyen intézkedéseket.

Azért mi, magyarok is igyekszünk tenni valamit az ügy érdekében. Terézvárosban például nejlonzacskókkal ellátott szemeteseket hoztak létre–melynek oldalára egy kutya van rajzolva–, ezzel is elősegítve a takarítást. Sokan élnek is ezzel a lehetőséggel. De legutóbb nem tudtam nem észrevenni, amint egy idősödő hölgy, óvatos körbenézés után az összes zacskót letépte a kukáról és belegyűrte kabátja zsebébe. Vajon ebbe akarja csomagolni az unokája szendvicsét, vagy csak a bevásárlásokra viszi magával? Ennyire rossz a helyzet, hogy már a kutyaürüléknek szánt zacskót is lopni kell?

De legyünk optimisták. Az elmúlt években történt valamiféle fejlődés, ami az utcák tisztaságát illeti, és ha minden jól megy, akkor még egy-két év és kikerülhetünk a slamasztikából.
Forrás: Ász
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását