2024. május 4. - Mónika, Flórián

Virtuális szerelmek, és szexi cyborg lányok

A 21. században hódítanak a társkereső oldalak, és az egyéb személytelen megoldások, az emberek kezdenek elfelejtetni ismerkedni, vagy csak nem is akarnak. A japán lányok nem létező fiúkkal randiznak, a fiúk pedig manga figurákkal, az internet segítségéve
2009. január 29. csütörtök 13:33 - Kővári Adrienn
Az olyan fejlett országokban, mint Japán, hódítanak az ilyen személytelen ismerkedési módok. Mindennaposak a különféle társkeresők használata, a különböző online játékok, fórumok, ahol barátságokat tudnak kötni szinte akárkivel. A baj csak az, hogy szinte már csak erre koncentrálódik a kommunikációjuk nagy része. A japán emberek mindig is megtartották azt a bizonyos három méter távolságot az idegenekkel szemben, pedig alapvetően kedves, és segítőkész emberek.

A fiatalok azok, akik nagyobb veszélynek vannak kitéve. Ez nekünk elég furcsán hangozhat, hogy miért lenne veszélyes, ha a gyermek sok időt tölt az interneten, s ott is köt barátságokat. Hiszen másnap úgyis elmegy majd az iskolába, ahol ott vannak az élő barátai. Ami igaz is, de egyre gyakoribb, hogy inkább telefonszámot cserélnek, s onnantól sms-ben értekeznek. Nagyon jellemző, hogy azok az emberek, akik a telefonon keresztül naponta beszélgetnek, az iskola folyosóján még köszönni sem mernek egymásnak. Írásban tényleg könnyebb kommunikálni, de még sem kéne hagyni, hogy a fiatalok csak erre szorítkozzanak.



A virtuális kapcsolatok, szerelmek

Az utóbbi időben elterjedté váltak a különféle randi szimulátorok a sziget országban, talán ezért is lett olyan népszerű a webkare (virtuális fiú barát) program. Ehhez hasonló sikeres, online játékot még nem hoztak létre, már szeptemberben több mint 3 millióan látogatták az oldalt naponta. Még a mai napig is működik, melynek lényege abban áll, hogy a lányok regisztrálnak az oldalon, majd ott választhatnak a 4 fiú közül maguknak barátot. Ezek a karakterek nem túl bonyolultak: megtalálható itt a szokásos jó fiú, és az ellentéte, a kicsit lazább, „mindig fülhallgató van a fejemen” srác. Ha valaki őket nem kedveli, választhatja még a hűvös, szemüveges karaktert, vagy a sportkedvelő, kosárlabdát pattogtató fiút.

Ezek a virtuális barátok, stílusosan manga figurákhoz hasonlítanak, rajzoltak, vékonyak, és nagyon szexisek, csak sajnos nem élnek. Amikor végre kiválasztottuk a nyertes fiút, beszélgetést kezdeményezhetünk vele, de a végcél az a szíve meghódítása. Ha esetleg mégsem válna be, akkor egy kattintással dobhatjuk, és új partnert kereshetünk, mivel nem csak ez a négy fiú áll a rendelkezésünkre, a játék során újabb karakterekkel is megismerkedhetünk, akik például a virtuális gimibe járnak.

Egy felmérés szerint a 20-as éveikben járó japán nők 52%-a felregisztrált erre az oldalra, de azóta sokkal több lehet a felhasználók száma. Ez nem egy tipikus társkereső oldal, és a lányokat célozza meg, hiszen a férfi partnerek nem létező emberek. Alapvetően nem rossz az ötlet, mert legalább egy játék keretében a fiatalok kipróbálhatják a randizást, önbizalmat nyerhetnek, hogy az életben is legyen merszük megszólítani az áhított fiút. Azonban az alapból zárkózott lányoknak nem biztos, hogy jót tesz, ha még inkább elszigetelik magukat a valós világtól.



A férfiakat sem kell félteni, ha ez a program nem is nekik szól, nem panaszkodhatnak, mert a játékkészítők egy része, csakis őket célozza meg, az úgynevezett erotikus galge játékokkal. Itt különböző lányokat kell meghódítaniuk a férfi játékosoknak, néha csak egy lányt, de vannak olyan galge-k is, ahol többen is kelletik magukat, ebben az esetben a játékos kiválaszthatja, hogy kit szeretne megkapni, de akár több lánnyal is lehet egyszerre szórakozni. Csak a fantázia szabhat határt ezekben a játékokban, minden megengedett. Bár ezek ellenére a játék nem feltétlenül könnyű, mivel nem tálcán kínálja fel a lányokat, hanem ügyesnek kell lenni ahhoz, hogy megkaphassuk őket, és még akkor sem biztos, hogy mindent elérhetünk. Természetesen az összes lány manga kinézetű, s nem csak emberek akadnak közöttük, hanem a cyborgtól kezdve a nyuszi lányokon át meg sem állunk a földönkívüliekig. Ezek lehet, hogy ijesztően, és elrettentően hangzanak, de mindenki megnyugodhat: mind-mind szexi lányok, akik csak arra várnak, hogy a fiúk kívánságait kielégíthessék.

A probléma fejtegetése

Pár éve a virtuális állat volt a trendi, azt még csak-csak elnéztük valahogy, a virtuális szeretőt már kicsit nehéz befogadni. Nehéz megérteni, hogy miért van egyes fiataloknak erre szüksége, hiszen Japán nem kis ország, könnyű lehet párt találni – gondoljuk ezt laikusan. Nehéz egy olyan kultúrát megérteni, ami ennyire távol esik tőlünk, és ami masszív történelemmel és viselkedéskultúrával rendelkezik. Az 1200-es években is sokkal szívesebben küldözgettek a japán emberek egymásnak verseket, míg közben személyesen, csak lányos zavarukkal megfűszerezve tudtak váltani egy-két szót.



Akármennyire is perverznek tűnnek ezek a számítógépes és internetes játékok, igazából nem azok. Inkább hasonlítanak egy segélykiáltáshoz, mivel a felhasználók az életben meg nem lelt barátságokat, szerelmeket, kapcsolatokat virtuálisan próbálják meg pótolni. Azért nehéz megoldani ezt a problémát, mert az olyan országokban, mint Japán - de már nálunk is - generációk nőnek fel az internet előtt. A társkereső oldalak, és egyéb közösségi portálok nálunk is hódítanak, egyre szélesebb körökben. Egyre gyakoribb, hogy a fiatalok is interneten ismerkednek, kötnek barátságokat, s sokszor elhanyagolják a körülöttük élőket.

Az internetes ismerkedés egyre népszerűbb a világban, de ezek nagy része nem válik valós, személyes kapcsolattá. A japán lányok manapság virtuális pasit tartanak, a fiúk pedig cyborg lányokkal szórakoznak. Itthon ez az abszurd helyzet még nem áll fenn, de nálunk is egyre trendibb a világháló segítségével kapcsolatokat teremteni. Mint mindennek, ennek is megvan a hátránya, és az előnye, hogy ki melyiket érzi erősebbnek, azt döntse el maga.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását