2024. május 16. - Mózes, Botond

Angelina Jolie ismét akcióban

Angelina Jolie, korunk népszerű színésznője egy újabb emberbaráti összefogásba szállt be. Most a myanmari menekültek mellett szólalt fel, egyenesen a Thai kormányt kérte, hogy biztosítson nagyobb szabadságot a táborban élőknek.
2009. február 6. péntek 17:09 - Hírextra
Ezen a héten a közkedvelt színésznő beszállt egy újabb humanitárius akcióba, ami most a thaiföldi menekülteket vette célba.

Azzal a kéréssel fordult Angelina a Thai kormány felé, hogy biztosítsanak nagyobb szabadságjogokat a myanmari menekülteknek.

Egy ingatag politikai kormány arra kényszeríti a Myanmariakat, hogy Thaiföldre meneküljenek. Ők kilenc tábort létesítettek északon, ahol most körülbelül 110 ezer menekült éli mindennapjait. Joli nagyobb szabadságot szeretne kérni a menekülteknek, ha már egyszer befogadták őket, és bízok a thaiföldiekben.



Túlbuzgón, a biztonság kedvéért, még szerdán Thaiföldre is utazott, hogy meglátogathassa a menekülteket, és válthasson velük pár szót. Ők elmesélték Jolienak, hogy mik azok a problémák, nehézségek, amikkel már évek óta szembe kell nézniük a táborban.

A színésznő több menekülttel is elbeszélgetett, egyikőjüktől, egy 26 éves nőtől meg is kérdezte, hogy nem félt, mikor elhagyta a hazáját, a szüleit. Ő csak annyit válaszolt, hogy természetesen félt, de sokkal rémisztőbb lett volna, ha otthon marad.

A színésznő végül csak annyit nyilatkozott, hogy megdöbbenten, és szomorúan hallgatta ezeket a történeteket. Akad itt egy olyan 21 éves nő is, aki még a menekült táborban született, még sosem volt a táboron kívül, s most a gyermekét is itt kénytelen felnevelni. „Elég valószínű, hogy, ha a dolgok nem változnak meg, akkor a menekültek kénytelenek lesznek visszatérni Burmába, Myanmarba. Mindenképp segítenünk kell ezeken az embereken, hogy önállóan tudjanak dolgozni, és képesek legyenek önmagukat, és családjukat is ellátni.”- nyilatkozta a színésznő.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását