2024. május 19. - Ivó, Milán

Mindenki sáros Erzsébetvárosban?

Meseországban nincsenek tisztességes politikusok. Csak hiszékeny, mindent eltűrő emberek. Úgy tűnik Erzsébetváros észrevétlenül Meseország részévé vált. A kerületi képviselőtestület ugyanis a józan ész számára megdöbbentő döntést hozott szerda délelőtt: m
2009. február 11. szerda 14:45 - Pénzes Dávid
Nem ez az első eset, hogy a VII. kerület vezetői szembe mennek a valósággal. Mikor például a felszínre került az ingatlanbotrány, és letartóztatták Gál Györgyöt (SZDSZ) a gazdasági bizottság elnökét, és Kardos Györgyöt (SZDSZ) a pénzügyi bizottság elnökét, önvizsgálatot rendelt el a testület. Ezt röpke egy hónap alatt lezavarták, majd megállapították, semmiféle törvénysértés nem történt. Néhány napra rá pedig őrizetbe került Hunvald György (MSZP) polgármester is, aki szintén jó eséllyel számíthat a letartóztatásra.

Innentől kezdve megkérdőjeleződik a testület önvizsgálatának eredménye. Sőt, a teljes önkormányzati vezetés legitimációja. Jelenleg ugyanis olyan emberek döntenek a főváros egyik kerületének ügyeiről, akik teljesen törvényesnek találták az ingatlanügyekben hozott döntéseket, Hunvald, Kardos, és Gál urak tevékenységét. Azokét, akik minden jel szerint elherdálták a kerület vagyonát. Ha pedig ők ezt így gondolják, nincs helyük a városházán.

Totális bukás

Azzal, hogy a polgármester illetve a pénzügyi és a gazdasági vezető előzetesbe került a VII. kerületi önkormányzat lefejeződött. A leglényegesebb hatalmi poszton ülők hűvösre kerültek. Így elvben ugyan folytatni lehetne a munkát, hiszen senki sem pótolhatatlan, ám erkölcsileg az önkormányzat megbukott. A teljes önkormányzat. Azok is akik rács mögött ülnek, azok is akik egy pártban voltak velük és azok is akik ellenzéki pozícióból nem tettek semmit a bűncselekmények megakadályozására illetve felfedésére.

A KDNP szerette volna napirendre venni a feloszlatást, ám ezt nem szavazta meg tisztes testület. A pofátlanságnak sosem volt határa, különösen a politikában nem, ám ez azért mégiscsak sok. Megdöbbentő, hogy még mindig nem látják be ezek az emberek, hogy vége van. Most még fel lehetne állni viszonylag tisztességesen. Ha most azt mondanák: „rendben öntsünk tiszta vizet a pohárba”, akkor talán el lehetne hinni nekik, tényleg annak a 60 ezer embernek a sorsáért aggódnak. Így azonban nem.

Van bőr a képükön

Költségvetés
Vattamány Zsolt, a helyi Fidesz-frakció vezetője a szavazás előtti felszólalásában elmondta, hogy gondban vannak a költségvetés megtárgyalásakor, mert akik abban a döntéseket hozzák, azok rácsok mögött vannak. Hozzátette, hogy az önkormányzat elmúlt két és fél éve a vagyonfelélésről, a veszteségről és a megszorításokról szólt. A 2009-es költségvetést végül 16 igen, 4 nem és 3 tartózkodás mellett elfogadta a VII. kerületi képviselő-testület.
Teljesen világos, hogy félnek a megmérettetéstől. És hogy nem akarják elveszíteni a tuti fizetésüket, meg a befolyást a kerület ügyeibe. Lehet, hogy így kihúzzák még egy ideig és hazavihetnek még néhány hónapnyi járandóságot, ám a tisztességüket elveszítették, a lelkiismeretüket aprópénzért eladták. És semmivel sem jobbak, mint azok a társaik, akik majd börtönbe mennek.

Minden krimi akkor jó, ha a végén van még egy váratlan csavar. Nos, ilyen értelemben ez egy jó történet. A képviselőtestület tagjai, miután szépen eldöntötték ki képviselje az előzetesben lévő Hunvaldot, és Kardost, majd szépen leszavazták a feloszlatásról szóló napirendi pontot, hátradőltek és elfogadták a 2009-es költségvetést. Mindezt tették azok, akik előzőleg nem állapítottak meg törvénysértést az ingatlaneladásokkal kapcsolatban, akik úgy gondolják törvényes volt a kerületet megrövidíteni közel 1 milliárd forinttal.

Ha ez nem ebben az országban történne, el sem lehetne hinni. De hát Meseországban minden elképzelhető.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását