2024. április 28. - Valéria

Megszűnnek a rádiók

A Fővárosi Ítélőtábla szerdai döntése értelmében be kell szüntetni a Miskolcon, Debrecenben és Nyíregyházán működő Gold FM rádiók adásait - írja a Magyar Nemzet.
2009. február 13. péntek 07:55 - Hírextra
A Fővárosi Ítélőtábla elutasította az Advertum-birodalomhoz tartozó - a Gold rádiókat működtető - MTC Jonatán Kft. keresetét, és helybenhagyta az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT), valamint a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) korábbi döntéseit. Ezek értelmében a nyírségi médiavállalkozás nem működtetheti tovább a miskolci, debreceni és nyíregyházi rádiócsatornáit.

A lap emlékeztet: az MTC Jonatán korábban már százmillió forintos nagyságrendű sugárzásidíj-tartozást halmozott fel az ORTT felé, ezért a médiatestület úgy döntött, visszavonja a cég műsorszolgáltatási engedélyét. Ezt a határozatot a hírközlési hatóság is elfogadta.

A bíróság mostani döntése azt jelenti, hogy a rádiókat üzemeltető társaságnak, ha jogkövető módon jár el, már időhúzásra sincs módja, be kell szüntetnie a rádiók működtetését.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását