2024. május 18. - Erik, Alexandra

MSZP: nem kell a napi standolás

Az MSZP azt javasolja, hogy ne legyen kötelező naponta standolnia a vendéglátóipari egységeknek - tudta meg pénteken az MTI szocialista forrásból.
2009. február 13. péntek 21:20 - Hírextra
A naponta szó elhagyását fogja kezdeményezni a kormánypárti frakció a jövedéki adóról szóló törvény február 1-je óta hatályos módosításában. A Fidesz hasonló javaslata a standolásra vonatkozó egész passzust kivenné a jogszabályból. A szocialisták szerint nem kellene központilag meghatározni a standolás szabályait, azt minden cégnek magának kellene kialakítania és rögzítenie belső szabályzatában, hogy a hatóságok ez alapján végezhessék az ellenőrzéseket.

Az elképzelések szerint a törvény végrehajtási utasításában kellene rögzíteni, milyen időtartamonként szükséges összesíteni a termékeket. Az MSZP emellett azt is kezdeményezi, hogy helyezzék hatályon kívül azt a február elsejétől életbe lépett törvényi rendelkezést, amely 250 ezer forintban maximalizálja a kis- és középvállalkozások közötti készpénzfizetés felső határát. Ezzel párhuzamosan a szocialisták szorgalmaznak egy olyan országgyűlési határozati javaslatot is, amelyben felkérnék a kormányt, hogy egy intézkedéscsomaggal segítse elő a vállalkozások egymás közötti kártyás fizetését.

A szocialisták megtartanák viszont a Fidesz által eltörölni akart új házipénztári szabályokat. A tervek szerint az MSZP módosító indítványait az ellenzéki párt már a parlament előtt lévő javaslatcsomagjához nyújtja be. A napi standolás eltörlését még annak hatályba lépése előtt, január elején a szocialista Ujhelyi István kezdeményezte. Később nyújtotta be a vállalkozásokat korlátozó törvényi rendelkezések eltörlését kezdeményező előterjesztést a Fidesz nevében Pelczné Gáll Ildikó és Szatmáry Kristóf. A napi standolási kötelezettség ellen a kereskedők és a vendéglátósok azért tiltakoznak, mert szerintük az új rendelkezés jelentős adminisztrációs terhet, és ennek következtében többletköltséget ró a vállalkozókra. 2004-ben már volt egy hasonló rendelkezés, de az akkor másfél hónap alatt megbukott.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását