2024. május 3. - Tímea, Irma

Szex, szerelem, vágyak: Penelope Cruz állandóan keresi a szenvedélyt

Penelope Cruz Spanyolország egyik, ha nem a legismertebb színésznője. A szépség a Sunday Times-nak adott őszinte interjút, melyben kedvenc színészeiről, városairól, sőt félelmeiről is beszél.
2009. február 18. szerda 15:57 -
Mit jelent számodra a Valentin-nap?

Nem szeretek a szerelemről beszélni. Túl sok mindent elmond rólam. Ám annyi szerelem van az életemben és mindig nyitott vagyok rá, de ezek a most divatos Valentin-napi kártyák nem jelentenek számomra semmit. Soha nem küldtem és nem is kaptam, egyet sem.



Akkor mi az, ami jelent számodra valamit?

A zene a kulcs hozzám. Ez a szenvedélyem. Minden nap hallgatok valamilyen zenét: Radiohead, opera vagy flamenco. A brazil Caetano Veloso (egy ismert énekes – a ford.) az a férfi, aki képes könnyeket csalni a szemembe. Hatvan éves és csodálatos költő valamint a legjobb zenész a világon. Amikor nagyon érzelmes állapotban vagyok, akkor viszont inkább nem hallgatom, mert amúgy is könnyen sírok, őt hallgatva viszont egyenesen zokogni kezdek. Egyébként nagyon könnyen sírva fakadok: legyen az zene, tánc, színházi előadás. De egy levélen és régi fényképeken is sírtam már. Akkor is sírtam, amikor először találkoztam Sophia Lorennel, Nizzában. Fantasztikus nő, az én igazi hősnőm. Rengeteg elképesztő történetet mondott nekem Federico Fellini-ről és Marcello Mastroianni-ról, az életükről és a saját életéről. 74 éves és én büszke vagyok arra, hogy egy ilyen csodálatos nőt tudhatok a barátnőim között. Sőt nemsokára Rómában újra találkozni fogunk, amit már most izgalommal várok.

Mit jelent neked a szeretet?

Szeretném azt gondolni, hogy most már tisztábban látom a szeretet mibenlétét. A kornak semmi köze nincs ehhez. Szeretek idős embereket és gyerekeket is. Mindig viselem a nagymamám gyűrűjét, egy rubint. Ő volt a családom legidősebb tagja, akit szerettem. 70 évesen halt meg. Testvéreimmel, Monica-val és Eduardoval szerencsések vagyunk, hiszen a szüleink, Eduardo és Encarna nagyon szeretnek minket. Igaz, soha nem volt sok pénzünk, és habár nem gondolták, hogy a színészet jó pénzkereső foglalkozás az édesapán rendületlenül fizette nekem a tánc- és drámaórákat. Ő és édesanyám mindig is támogattak minket. Az apám egyébként egy erős férfi és mint minden apa-lánya kapcsolat, a miénk is egészen különleges. Ő adott nekem elég önbizalmat ahhoz, hogy azzá váljak, aki most vagyok.



Azonosulsz azokkal a karakterekkel, melyeket alakítasz?

Nem akarom megítélni az embereket, de elég furcsa, ahogy a Vicky Cristina Barcelona című filmben a karakterem a szerelemhez hozzááll: azt gondolja, hogy stabilitást hozhat az életében, ha édeshármasban él a volt barátjával (Javier Bardem) és annak jelenlegi barátnőjével (Scarlett Johansson). Egyébként 17 éves voltam, amikor először találkoztam Javier-re (jelenlegi barátjával - a ford.), amikor a Jamon, jamon-t forgattuk és mindig is azt gondoltam, hogy ő a világ egyik legtehetségesebb színésze. Ellentétben vele és mint a legtöbb színész és is sokszor bizonytalan vagyok. A megfelelő emberek ezen mindig sokat segítettek, például Pedro Almodovar, aki idén lesz hatvan éves vagy Woody Allen, aki a Vicky Christinat rendezte. Judi Denchről sem tudtam levenni a tekintetemet, amikor együtt dolgoztunk: amikor belép egy szobába, olyan mintha felgyulladnának a fények: ragyog. Imádom a személyiségét. Marlon Brandoért is odavagyok, a mai napi nézem a filmjeit.

Hol szeretsz a leginkább lakni?


Én igazi madridi lány vagyok, a mai napig van ott lakásom. Ez egy romantikus város. Ha nem dolgozom, akkor vásárolgatom és élvezem mindazt, amivel elkápráztat engem, de Barcelona is csodálatos. New Yorkban is laktam két évig és élveztem. Sokkal jobb, mint Los Angeles, mely leginkább a Marsra emlékeztet. De az igazi kedvencem Róma, ott mindent megtalálsz.

Szenvedélyes vagy?


Hogy szenvedélyes ember vagyok-e? Szeretem megélni az érzelmeimet. Nem akarom bezárni magam az új lehetőségek és az új emberek előtt. És ez a keresés soha nem ér véget…
Forrás: sorry
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását