2024. március 29. - Auguszta

Terjed a zabálás okozta cukorbaj

Ugrásszerűen, 74 százalékkal megnőtt az újonnan diagnosztizált cukorbetegek száma Nagy-Britanniában 1997 és 2003 között, ennek okát a szakértők az egészségtelen ételek fogyasztásának következtében fellépő elhízásban és a mozgásszegény életmódban látják.
2009. február 24. kedd 21:42 - HírExtra
Nagy-Britanniában gyorsabban növekszik a cukorbetegek száma, mint a betegségben világelső Egyesült Államokban. 1996-ban még csak a lakosság 2,8 százaléka volt cukorbeteg, 2005-re ez a szám 4,3 százalékra emelkedett - olvasható a Journal of Epidemology and Community Health folyóiratban.

Az új esetek nagy része - 41.386 - a kettes típusú cukorbetegséghez tartozik, ami a túlsúlyos, elhízott embereknél lép föl.

Kampányokkal próbálják rávenni a briteket arra, hogy adják le felesleges kilóikat és mozogjanak többet - a betegség terjedése az állami egészségügyre is egyre nagyobb terheket ró.

A cukorbetegség előfordulása 29 százalékkal magasabb a férfiak, mint a nők körében.
Az 1996 és 2005 között regisztrált 42.642 új beteg közül csak 1256 volt az inzulinfüggő, egyes típusú cukorbeteg.

Ha hatástalanítani akarjuk a cukorbetegség okozta időzített bombát, akkor sürgősen át kell állnunk egy tudatosan egészséges, kiegyensúlyozott étrendre és rászoknunk arra, hogy naponta legalább harminc percnyi fizikai tevékenységet végezzünk - figyelmeztetett Douglas Smallwood cukorbetegséggel foglalkozó szakember.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását