2024. április 29. - Péter

A kövérség, mint betegség

Nem csupán esztétikai kérdés, hanem veszélyes testi-lelki betegség is. Az uruguayi főváros, Montevideo május 11.-én az “Elhízás elleni harc 2009-es világvárosává” válik hogy a XXI. század epidémiájának gátat vessen.
2009. február 26. csütörtök 18:59 - HírExtra
Becslések szerint csupán Uruguay lakosságának 60%-a túlsúllyal küszködik. A Szervezett Kövéreknek (Gordos Organizados) nevezett helyi szövetség, mely létezésének egy éve óta 12 ezer taggal rendelkezik nemzetközi felhívást kezdeményezett hogy egy nagyszabású kiállítás keretében a betegséget tudatosítsa.

A vásáron egyebek között étkezéssel, öltözködéssel kapcsolatos útmutatásokkal igyekeznek majd a páciensek életén könnyíteni. Úgyszíntén kívánnak egy törvény tervezetet benyújtani hogy a túlsúlyosok megfelelö orvosi ellátásban részesüljenek, és a társadalombiztosítás fedezze a költségeket abban az esetben, ha a hagyományos diéták csődöt mondanának és a betegeknek műtéti beavatkozásra lenne szüksége.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását