2024. április 19. - Emma

Orosz-magyar nyelvészmegállapodás

Együttműködési megállapodást írt alá a Kodolányi János Főiskola (KJF) és a Moszkvai Állami Nyelvészeti Egyetem rektora pénteken Székesfehérváron; a KJF az új partnerrel együtt 23 ország 90 intézményével áll már kapcsolatban.
2009. február 27. péntek 15:22 - HírExtra
A moszkvai intézmény rektora és dékánja azzal a céllal érkezett Székesfehérvárra, hogy tanulmányozza a főiskola turizmus-vendéglátás bachelor szakának képzési modelljét, valamint kidolgozzák az együttműködés kereteit - közölte az MTI-vel Szabó Péter rektor.
Tájékoztatása szerint a moszkvai egyetem néhány hónappal ezelőtt Magyarország moszkvai nagykövetségétől kért segítséget ahhoz, hogy a turizmus és a vendéglátás területén kimagasló képzési programot kínáló magyarországi intézménnyel kapcsolatot építhessen ki, s a nagykövetség a Kodolányi János Főiskolát ajánlotta.

Elmondta, az intézmény a nyugati kapcsolatok mellett a volt Szovjetunió területén levő államok felsőoktatási intézményeivel is igyekszik együttműködést teremteni, azért, hogy a hallgatók és az oktatók mindkét kulturális körből széleskörű ismereteket szerezzenek.
A moszkvai egyetemmel való kapcsolat nem merül majd ki a klasszikusnak számító oktató- és hallgatócserében, hanem kiterjed a nemzetközi projektfejlesztésekre, közös nemzetközi és európai pályázatokon való részvételre, s a nemzetközi felsőoktatási piacon értékesíthető termékek fejlesztésére is.

Amennyiben a tolmács- és fordítóképzéssel is foglalkozó moszkvai egyetem bevezeti a magyar nyelvű oktatást is, az együttműködés keretében a Kodolányi segítséget ad hozzá - közölte a rektor.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását