2024. április 19. - Emma

Új tárlat nyílik

Fotó-, ipar- és képzőművészek új alkotásait felvonultató tárlat látható jövő péntektől a Magyar Alkotóművészek Házában; a kiállított művek elkészítését tavaly a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete (MAOE) támogatta.
2009. február 28. szombat 13:38 - HírExtra
A március 29-ig látogatható kiállításon a többi között szobrok, grafikák, kerámiák, bútorok, festmények és textilmunkák is láthatók - mondta Laczkó Ibolya művészettörténész, a MAOE egyesületi titkára az MTI-nek.

A tagozatok vezetőségei, illetve az általuk felkért szakmai testületek bírálata alapján 2008-ban harminckilenc alkotóművész részesült az egyesület támogatásában. Az egységesen kétszázezer forint összegű támogatások segítségével létrejött művekből rendezik meg a nyilvános beszámoló kiállítást a XIV. kerületi Olof Palme sétányon található MA Házban.

A közönség egyebek mellett Galambos Éva restaurátorművész, Krajcsovics Éva festőművész, Vásárhelyi Katalin textilművész, Benkő Imre fotóművész, Schmal Károly tervezőgrafikus művész, Juhász István belsőépítész, Király Vilmos szobrászművész, Nausch Géza ötvösművész, Dorogi János szobrászművész, Mikula András formatervező művész és Major Eszter Anna üvegművész alkotásait tekinthetik meg.
A MAOE az első pályázatokat - a képző-, az iparművész, a fotóművész, valamint a zenei és az irodalmi alkotók számára - 1999-ben írta ki.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását