2024. május 4. - Mónika, Flórián

Réz András nem akar Réz Andrásokat

Mostantól a Werk Akadémia egy olyan térben folytatja munkáját, amely pontosan illeszkedik újszerű képzési koncepciójához. Ez nem a tanítást, hanem a tanulást helyezi a középpontba.
2009. március 4. szerda 08:13 - HírExtra
A Belvárosban, az Aranytíz (Budapest, V. Arany János u. 10) tetőterében kialakított helyszínen alig van kötött elem, s hangsúlyosak a közösségi terek. Boronkay Linda belsőépítészeti koncepciója erőteljesen jeleníti meg a Werk arculatát. Színhasználatában a Werk brandszínei – sárga-fekete – dominánsak, ugyanakkor egyfajta indusztriális, műhely-karaktert is adott a térnek, egységbe szerkesztve a tetőtérben futó gépészet fém elemeit a beton padozattal. Boronkay Linda, aki a londoni Metropolitan University hallgatója, és tavaly Nagy-Britannia legjobb fiatal belsőépítésze lett, sárga vonalhálóval fogta össze a teret. A Werk meghatározó arculati elemei – F. Kovács Sebő munkája – a bejáratnál lévő nagy üvegfelületen ug yanúgy megjelennek, mint izgalmas, játékos keretként az ajtók fölött.

Megyesi Zsuzsa enteriőrstylist berendezési koncepciójában a Werk Akadémia egyszerre műhely és lazán otthonos közösségi tér. A félig kötött tereket mozgatható, emelhető, gördíthető, eltolható tárgyakkal rendezte be, a berendezési tárgyak felületeit egyfajta munkafelület-rendszerként értelmezte, amelyben az üveg, a magas fényű lakkozott elemek és a természetes fa alkotnak egységet. A közösségi terekben (lounge, nyitott tanári) hangsúlyos a Bauhaus, illetve a hatvanas-hetvenes évek dizájnjában született bútorok friss hatású együttese. A nyitott tanáriban lévő világórák nem csupán a kicsenget ést jelzik, hanem egy vállaltan kelet-európai, ugyanakkor kozmopolita szellemiségű intézmény identitását is.

Az Arany10Top képei a www.werkakademia.hu Galéria menüpontja alatt tekinthetők meg.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását