2024. április 28. - Valéria

A nagy kérdés: kell-e gumi a szexhez?

Akár új neked a szex, akár nem, lehet, hogy elgondolkodsz azon, hogy tényleg kell-e neked az óvszer…
2009. március 8. vasárnap 14:11 - HírExtra
Tudod, hogy megvéd téged, megvédi a partneredet, de valóban ilyen nagy szükség van rá, vagy csak a felhajtás nagy körülötte? Az óvszergyártók csak az üzlet miatt gyártanak annyit, vagy kétségtelenül ez a legokosabb megoldás a védekezésre?

„Rengeteg embertől hallottam az óvszer fontosságáról, de néhányan meg azt mondták, hogy teljesen felesleges, hiszen a megszakításos módszer is hasonlóan hatékony. Mi az igazság? Szükség van a gumira?” – írta egy tanácstalan férfi.

Kell a gumi?

Igen! Hiszen az óvszerek megvédenek a nemi betegségektől és a nem kívánt terhességtől is. Bár az állati eredetű óvszerek túl porózusak ahhoz, hogy megvédjenek a szexuális úton terjedő fertőzésektől, a terhességgel szemben ugyanolyan hatékonyak, mint a hagyományos latex társaik, ugyanakkor kétségtelen, hogy azok a legbiztonságosabbak. De mi van akkor, ha a partnered fogamzásgátló tablettát szed? Akkor is kell óvszert használnod?

Igen! Az antibébi tabletták hatékonyak ugyan, de eredményességük csökken betegség esetén, antibiotikumok mellett, vagy ha rendszertelenül szedik azt. Az óvszerek ráadásul nem csak egy nem kívánt terhesség gondjától szabadítanak meg titeket, hanem mindkettőtöket megvédenek egy esetleges nemi betegségtől is.

Nem jó érzés


Azért, mert az óvszer miatt nem úgy érzed a dolgokat, mint nélküle, még nem ok arra, hogy veszélynek tedd ki magad és a partneredet. Ezen kívül nagyon jókat lehet bohóckodni az óvszerekkel – főleg az ízesített és a síkosított változatokkal –, és még a szexuális életed is ugyanolyan kielégítő marad… na meg, biztonságos! Néhány férfinek meg kimondottan áldás az óvszer: segít abban, hogy ne süljenek el idő előtt! Ha hajlamos vagy túl korán elmenni, a gumi segít, hogy tovább bírd!

Ciki megvenni

Nem is az! Különben is, ha óvszert vásárolsz, az azt jelenti, hogy szexelsz is! És nem rossz, ha tudják rólad, igaz? Óvszert szinte mindenhol vehetsz: a drogériában, a szupermarketben, a szexshopban, és egyáltalán nem is drágák. Ha te nem szereted a gumi vásárlást nagy nyilvánosság előtt intézni, vagy több féléből szeretnél válogatni, akkor az interneten is rendelhetsz.

Itt ráadásul különféle ízesítésűeket, sötétben világítókat, színeseket és még rengetek fajtát találhatsz. És még házhoz is szállítják őket egy diszkrét kis csomagban, úgyhogy senki sem fogja megtudni, hogy miben „mesterkedsz”! Egyébként sincs semmi rossz abban, ha valaki élelmiszerboltban, benzinkútnál vagy interneten vesz óvszert – ez csak azt jelenti, hogy felelősségteljes vagy, hiszen gondolsz a biztonságra.

Minden egybevetve, nagyon fontos a biztonság a szexben is – még mindig jobb egy kis elővigyázatosság, mint amikor már meg van a baj, nem? Éppen ezért tehát ne szexelj óvszer nélkül, így biztosan kizárhatod a nemi betegségeket és a partnered teherbe ejtését is! Szórakozzatok, kísérletezgessetek, és váljon a szexuális rutinotok részévé az óvszer!
Forrás: Netbulvár
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását