2024. április 20. - Tivadar

Leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű szövetség alakult

Megalakult a magyarországi leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű (lmbt) egyesületeket összefogó ernyőszervezet, amely arra kéri a parlamenti pártokat és a képviselőket: támogassák a bejegyzett élettársi kapcsolatról szóló törvényjavaslatot.
2009. március 9. hétfő 14:28 - HírExtra
Steigler Sándor, a Magyar LMBT Szövetség egyik ügyvivője a szervezet hétfői, budapesti bemutatkozó sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a szövetséget január 25-én kilenc szervezet hozta létre: az Atlasz LMBT Sportegyesület, a Dél-Alföldi Meleg Baráti Kör, a Friss Gondolat, a Háttér Társaság a Melegekért, az Interalia Alapítvány, a Labrisz Leszbikus Egyesület, a Patriarchátust Ellenzők Társasága, a Szimpozion Egyesület és a Szivárvány Misszió Alapítvány.

Az ügyvivő közölte: bár a leszbikus, meleg, biszexuális, illetve transznemű emberek jogegyenlőségének megteremtését és hatékonyabb érdekképviseletét célul kitűző szövetség hivatalosan még nincs bejegyezve, úgy gondolták, hogy az őket érintő, a bejegyzett élettársi kapcsolatról szóló törvényjavaslat kapcsán meg kell szólalniuk.

A parlament Emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottsága által hétfőn tárgyalt törvényjavaslat a szövetség álláspontja szerint elősegíti, hogy a meleg és leszbikus párok élhetőbb életet éljenek, a szervezet ugyanakkor a szöveghez módosításokat javasol.

Így azt javasolja, hogy a törvény teremtse meg a bejegyzett élettársak esetében is a névviselés lehetőségét, emellett minden anyakönyvvezető előtt lehessen ilyen viszonyt bejegyeztetni, s állampolgárságtól függetlenül legyen erre módjuk a pároknak - mondta Steigler Sándor.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását