2024. április 19. - Emma

A húsevés pocsék szexhez vezet?

Téves az a felfogás, mely szerint a proteinek és állati zsiradékok nélküli táplálkozás károsítja a szexuális életet. Legalábbis ezt állítja az olasz vegetáriánusok szövetsége.
2009. március 12. csütörtök 07:50 - HírExtra
A Vegetáriánus Táplálkozás Tudományos Társasága azután döntött a "hivatalos" állásfoglalás mellett, miután a sajtóban több cikk is megjelent arról, hogy a vegetáriánusok könnyen kudarcot vallanak az ágyban. A társaság leszögezte: nincsen semmilyen tudományos alapja azoknak a nézeteknek, melyek szerint a vegetáriánus táplálkozásnak köze lenne a nemi vágy csökkenéséhez vagy az erekciós problémákhoz.

Arra sincsen bizonyíték, hogy a növényi táplálkozást előnyben részesítők cinkhiányosak lennének, amit a merevedési zavarok egyik okának szokás tekinteni.

A vegetáriánusok ellentámadásba mentek át és felhívták a figyelmet arra, hogy az erekciós diszfunkció sokkal inkább az artériák (verőerek) állapotával függ össze. "Tudományos kísérletek mutatták ki, hogy a vegetáriánusokat 25 százalékkal kisebb arányban fenyegetik a szív- és keringési betegségek, az érszűkület. Ugyanakkor jobban "működhetnek", mint a húsevők, mivel jobb állapotban vannak az érfalaik és étrendjük több arginint tartalmaz.

Ez az agyalapi mirigyben termelődő vegyület a nitrogénoxid prekurzoraként - mely tágítja az ereket - növelheti a szívbe szállított oxigén mennyiségét, ezáltal növeli az energiát, az állóképességet és csökkenti az erekciós zavarokat is - áll a La Repubblica című olasz lap tudományos rovatában megjelent nyilatkozatban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását