2024. május 19. - Ivó, Milán

Attrocitás a Múzeumkertnél

A HírExtra élő tudósítása a Múzeumkertben zajló március 15. ünnepségről. A beléptetés lassú, a bekiabálások erősödnek, a rendőrség pedig transzparenseket koboz.
2009. március 15. vasárnap 11:04 - HírExtra
Mint arról már beszámoltunk, a budapesti Múzeumkertnél a nézők számára kialakított területet is kordonokkal zárták el, csak a fémdetektoros kapukon keresztül lehet bejutni. Itt rendkívül lassú az áthaladás.



A múzeum előtti területre az Astoriánál és a Kálvin tér felől lehet bejutni, mindkét oldalon három-három átvizsgáló kaput állítottak fel. Zászlót nem vihet senki, csak ha egy méternél rövidebb és három centisnél vékonyabb a rúdja.

A néhány néző egy hatalmas lepedőt vett elő, melyen a következő szöveg volt olvasható: "Szép volt, jó volt, elég volt!" A rendőrök viszonylag hamar beszüntették a véleménynyilvánítás ezen formáját: elkobozták a transzparenst.



Eközben egy jobboldlai tüntetésekről jól ismert figura tűnt fel a téren, aki meggyötört zászlójára a fontosabb kormányellenes tüntetések időpontját és helyszínét írta fel. Mint a HírExtra tudósítójának elmondta, a mai nap is felkerül rá.

Az ünnepi műsor a Szózattal kezdődött, ez idő alatt a kordonon kívül többen skandálták, hogy "Vesszen a kordon!", "Gyurcsány takarodj!" a "Beengedik a birkákat?" kérdésre pedig hangos bégetéssel válaszoltak az ott tartózkodók, akik ezután a Nemzeti dal szavalásába, majd Kossuth-nóta éneklésébe kezdtek.

Az ott elvonuló rendőröket kifütyülték, és azt kiabálták, hogy "Egyszerűen senkik vagytok, hej, hej". Nem sokkal később a rendőrök megkezdték a bekiabálók igazoltatását.


Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását