2024. május 13. - Szervác, Imola

Juhász Ferenc lehet a vesztes az MSZP-ben?

Tisztújító kongresszust tart a hétvégén az MSZP, a felső vezetői posztok közül csak a pártelnöki székért nincs verseny. Nagy átrendeződés nem várható, vesztesek lehetnek - írta a keddi Népszabadság.
2009. március 17. kedd 06:48 - HírExtra
A pártelnöki székre egyedüli jelölt Gyurcsány Ferenc kormányfő. A két elnökhelyettesi posztért viszont már hárman: Szekeres Imre, Juhász Ferenc és új jelöltként Lamperth Mónika elnöki kabinetvezető száll harcba. Szekeres sikere biztosra vehető, Juhász viszont könnyen "lecsoroghat", sőt, akár "több emeletet is zuhanhat".

Elképzelhető, hogy alelnöki vagy elnökségi helyre sem fér be. Ezt vetíti előre, hogy a jelölőbizottsági meghallgatásán alig kapta meg a szavazólapra való felkerüléshez szükséges többséget. Többen azt mondják ugyanis, hogy nem élt az elnökhelyettesi poszt nyújtotta lehetőségekkel, érdemi pártszervezői munkát alig végzett.

Tény ugyanakkor, hogy Juhász több vidéki bázis támogatását is bírja, és a nem mellette álló budapestiek is rendre szétszavaznak a kongresszusokon, így Juhászt még nem lehet leírni. Ha viszont elbukja az elnökhelyettesi posztot, valószínűsíthető, hogy semmilyen más pártvezetői funkcióra sem számíthat - olvasható a lapban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását