2018. augusztus 21. - Sámuel, Hajna

Elhunyt Gasner János

Elhunyt Gasner János, az Európa Kiadó és a Sziámi korábbi gitárosa, zeneszerzője, az underground zenei élet ismert alakja - mondta el Menyhárt Jenő, az Európa Kiadó alapítója, frontembere szerdán az MTI-nek.
2009. március 18. szerda 14:15 - HírExtra
Gasner János kedden tragikus hirtelenséggel, 54 éves korában halt meg.
"Rendkívül tehetséges ember volt, sajnálom, hogy az utóbbi időben nem voltunk kapcsolatban" - mondta Menyhárt Jenő. Mint felidézte, együtt katonáskodtak, "akkor még blues zenét játszott, én viszont a punk iránt érdeklődtem, úgyhogy sokat vitatkoztunk".

"Úgy került az Európa Kiadóhoz, hogy évekkel később egyszer találkoztunk a Bartók Béla úton, leültünk beszélgetni és mondta, szeretne lejönni megnézni egy Európa Kiadó-próbát, mert tetszett neki, ahogy Dönci, Dénes József gitározik. Lehozott egy gitárt és nagyon jól játszott, kicsit olyan stílusban, mint Robert Fripp a King Crimsonból. Ő lett a másik gitárosunk" - idézte fel Menyhárt Jenő.

Gasner János ekkor volt először az Európa Kiadó tagja, aztán az alakuló Sziámi zenekarba ment, ahol Müller Péterrel játszott együtt, később, miután Dönci kilépett az Európa Kiadóból, Menyhárt visszahívta és játszott is az együttes második albumán, az 1989-ben megjelent Szavazz Rám!-on.

Hosszú éveken át volt meghatározó gitárosa és zeneszerzője a Sziámi zenekarnak, de játszott az Új Nemben, Bada Dadával és a Bárdos Deák Ágnes vezette Bardóban is. Az utolsó projekt, amelyben szerepelt, a Paddy at the Gas Station volt; ez a formáció hétfőn, halála előtt egy nappal a Gödörben lépett fel.Az Európa Kiadó másik gitárosa, Dénes József (Dönci) tavaly júliusban hunyt el.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását