2024. április 19. - Emma

Az elnök borulátó

Még nem szűntek meg az amerikai pénzügyi rendszert fenyegető kockázatok, további kormányzati beavatkozásra van szükség a pusztítóbb recesszió elkerülésére - mondta Barack Obama, az Egyesült Államok elnöke egy televíziós interjúban.
2009. március 23. hétfő 08:53 - HírExtra
"Úgy hiszem, a rendszert fenyegető kockázatok még léteznek" - fogalmazott a CBS televíziónak adott, vasárnap este sugárzott interjúban. Obama magyarázata szerint bizonyos intézmények olyan hatalmas méretűek, hogy ha azokat veszni hagyják, akkor sok más pénzintézetet magukkal rántanak. "Ha ezek pénzügyi intézmények mind egyszerre buknak el, akkor egy még pusztítóbb recesszió, esetleg depresszió következhet" - mondta az amerikai elnök.

Megítélése szerint nem várható éles gazdasági visszaesés, főleg nem lesz jelentős romlás a foglalkoztatottság terén, sőt, már látni lehet a "kilábalás reménysugarait".

Az Obama-kormány egy vezető gazdasági tanácsadója vasárnap arról beszélt, hogy az amerikai gazdaság helyzete már idén megfordul. Az adminisztráció "hihetetlenül bizonyos" abban, hogy a gazdaság az év végéig magához tér és újra növekedő szakaszba lép - mondta a Fox News hírtelevízióban Christina Romer, a Fehér Ház gazdasági tanácsadói testületének vezetője.

Timothy Geithner pénzügyminiszter hétfőn tesz bejelentést bankmentő csomagjának részleteiről és csütörtöki kongresszusi meghallgatásán fejti ki a pénzügyi szabályozási reformmal kapcsolatos elképzeléseit.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását