2024. április 25. - Márk

A szex a legfontosabb!

Létezik olyan betegség, hogy szexfüggőség, de ezt nem szabad összekeverni a túlzott szexuális vágyakkal, hiszen utóbbi teljesen normális.
2009. március 25. szerda 19:19 - Kővári Adrienn
A nők előszeretettel hangoztatják, hogy a férfiaknak állandóan a szexen jár az esze, nem is képesek másra gondolni. Ezt ők nem is szégyellik, és nem is tagadják. Szex, autók, foci. De mi a helyzet a nőkkel? Ha nem is mondják, tagadják, vagy szégyellik, az ő fejükben is elsők között szerepel a szex szó.

Ha nem is minden nőnél foglalja el az első helyet, bizonyos korban igenis nagyon fontos a szex. Csak a lányok ezt nem hangoztatják előszeretettel. Hogy miért? Az előítéletek miatt, hiszen ki akarna egy könnyűvérű lánynak látszani?

A szex érdekében bármire képesek vagyunk, akár még fizetni is. Azért valljuk be, ez már mindennek a legalja, mert ha valaki nem talál magának ingyenes partnert, akkor ott már tényleg problémák vannak. Ha nincs párunk, akkor jöhetnek a kalandok.

Szeretőt tartani divatos manapság. Akár párkapcsolat mellett, akár csak úgy – mindenképp gyakori. Szex nélkül nem lehet élni, főleg annak, aki már próbálta. Ha valaki még huszonévesen is szűz, akkor nem igazán hiányoznak neki a testi örömök. Addig örüljön! Az ember sok mindenre képes, ha nincsen párja. Ha nem is fekszik össze akárkivel – egy kis tartás lehet az emberben –, de azért megesnek olyan dolgok, amiket, ha nem is szégyellünk, de nem feltétlenül hangoztatjuk.

Tartsunk szeretőt?

Ha mindig van kihez hozzábújni, de mégsem kell érte felelősséget vállalni, nem kell hozzá hűnek lenni, valljuk be, ez a legkényelmesebb. A mai rohanó világban sok embernek vannak ilyen állandó, alkalmi partnerei, akár több is egyszerre, hogy mindig lehessen kit felhívni. Az ilyen kapcsolatok nem feltétlenül rosszak, de könnyen megsérülhetnek benne az emberek, amikor egyikük többet akar, míg a másik nem. Igazi kapcsolat is születhet az ilyen összebújásokból, ami azért nem rossz.

Sokszor a megcsalások is ahhoz vezethetőek vissza, hogy az egyik fél szexhiányban szenved. Természetesen nem minden esetben, mert a szerelem hiánya a fő ok, amiért félrelép az ember. Viszont amikor nagy a távolság a pár tagjai között, keveset találkoznak, esetleg nem működik jól a szex, akkor könnyen beférkőzhet egy harmadik fél is a kapcsolatba.

Szerelmesen a legjobb a szex

Ha egy tartós kapcsolatban éljük a mindennapjainkat, akkor igazán szerencsések vagyunk – nemcsak a szerelem, hanem a szex terén is. Mindig van kihez bújni és, ha együtt is lakunk, akkor tényleg éjjel-nappal szeretkezhetünk.

Ilyenkor könnyen megesik, hogy ébredéskor is az első dolgunk lesz a másik karjaiba vetnünk magunkat. Aminek eredményeként gyakori, hogy elkésnek a felek a munkahelyről, esetleg az órákról.

Szexfüggő lennék?

Sokan azt hiszik, hogy ha gyakorta kívánják meg a szexet – ez főleg a nők fejében okoz problémát –, máris megijednek, hogy betegek. A nők valamiért nem szeretik még maguknak se bevallani, hogy mennyire akarják a szexet, de szerencsére egyre többen vállalják fel vágyaikat, hiszen ebben semmi szégyellni való sincsen. Attól még, hogy valaki nem éri be kevéssel, nem lesz beteg – csak szereti a szexet.

Nem tud a szexen kívül másra gondolni a nő

A nimfomániát betegségnek lehet nevezni, és sokkal súlyosabb, mint ahogy azt az ember gondolná. Nőknél fordul elő, akik csillapíthatatlan nemi vágyat éreznek. Ráadásul hiába vannak együtt valakivel, sokszor még akkor sem tudnak kielégülni.

Született a témában több könyv is, és olyan is akad, melyben egy nimfomániás saját történetét meséli el. Beszámol olyan, számára mindennapos történésekről, amikor teljesen ismeretlen férfiakkal – akikkel csak az utcán futott össze – azonnal ágyba bújt. Vagy nem is ágyba, hanem egy liftben, vagy egy asztalon hagyta, hogy a férfi a magáévá tegye. Annyira nem tudta vágyait csillapítani, hogy végül beállt a prostituáltak sorába.

Dr. Gilbert Tordjman megfogalmazta a nimfománia három típusát. Egyik változata az, amikor a nő nem tud gátat szabni vágyainak, ezért bármikor, bárhol képes szexet kezdeményezni.

Míg a másik esetben a tehetetlenség hajszolja a nőt, de ez esetben a kielégülés elmarad. A harmadik típus a legszörnyűbb, amikor is a hajthatatlan nemi vágy ellenére, sosem érik el a nők az orgazmust, emiatt magukat hibáztatják, önértékelési gondokkal küszködnek. Ez mind súlyos depresszióhoz vezethet.

Inkább lelki eredetűek a problémák, a fizikai bajok ritkák. Ha mégis arról van szó, akkor petefészek-, mellékvese-, és agydaganattal függhetnek össze, vagy túl sok férfi hormont tartalmaz a szervezetük. Pszichés probléma esetén gyakori, hogy a nő saját gondjait a szexen keresztül szeretné megoldani. Mindenképp szakértői segítségre van szüksége.

A szexfüggőség súlyos szélsőségei

Létező betegség az is, ha az ember szerelemfüggő lesz, de nem a jó értelemben. Minden boldogságát a kapcsolatokban szeretné megtalálni, és a szexben.

A szexfüggés még nem egyenlő a nimfomániával, ez férfiaknál is gyakran előfordul. Olyanok tartoznak ide, akik kényszeresen cserélgetik partnereiket, a mániákus pornónézők, vagy azok, akik csak a prostituáltakhoz vonzódnak. Ezek alatt is mindenképp a szélsőséget kell nézni. Ha valaki nem képes megmaradni egy ember mellett sem, és szíve szerint minden este más valakivel bújna az ágyba, és csak ezen jár az esze, semmi máson, akkor beteg. Az sem normális, ha a pornó teszi ki az életét, nincsenek személyes kapcsolatai. A prostituáltakkal is hasonló a helyzet.

Ez egy létező betegség, amikor a szex rovására megy a munka, a család, a barátok és már a normális életvitel is. Ezt nevezik szexfüggőségnek.

A szex jó, és minél gyakoribb, annál jobb. Attól még senki sem lesz függő, és beteg, ha gyakran akarja. Viszont, ha már szinte állandóan váltogatja valaki a partnereit, és közben egyszer sem elégül ki, esetleg csak a pornófilmek által tud eljutni a csúcsra, akkor mindenképp érdemes orvoshoz fordulni.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását