2024. március 29. - Auguszta

Megvan a Zsolnay kisebbségi tulajdonosa?

A máltai TECLIMA Kft. lehet a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. kisebbségi tulajdonosa, ha a pécsi közgyűlés csütörtöki ülésén elfogadja az ezzel kapcsolatos előterjesztést.
2009. március 25. szerda 21:53 - HírExtra
Tóth Bertalan, Pécs szocialista alpolgármestere megerősítette az MTI információját, miszerint a társaság szerdán visszaigazolta: 698 millió forintot fizet a 49 százalékos tulajdonrészért, s elfogadja az önkormányzatnak a vevővel szemben támasztott, szindikátusi szerződésben rögzítendő feltételeit.

A Zsolnay az elmúlt években folyamatosan veszteséges volt, és az ellehetetlenülés veszélyeztette. A cég 2006-ban másfél milliárdos hitelállományával együtt az ÁPV Zrt.-től térítésmentesen került a városi önkormányzat tulajdonába.

A város tavaly előbb egy 717 millió, később pedig 500 millió forintos tőkeemelést hajtott végre, amikor a Pécs Holding Zrt.-be apportálta a cég részvényeit, s 860 millió forintért mintegy 31 ezer négyzetméteres területet is megvásárolt a vállalattól, mivel az EKF-program egyik kulcsberuházása, a Zsolnay Kulturális Negyed a tervek szerint a gyártelepen valósul meg.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását