2024. április 24. - György

Kamaszkorban kell szűrni a depressziót

A tizenévesek rutinszerű depressziószűrését sürgeti egy, az Egyesült Államok kormánya által kijelölt, befolyásos orvoscsoport. Az ajánlásokat a Pediatrics című szakfolyóirat áprilisi számában teszik közzé.
2009. március 30. hétfő 15:05 - HírExtra
Becslések szerint 2 millió amerikai kamaszt érint a depresszió valamilyen mértékben, a tizenévesek hat százaléka az állapot klinikai tüneteit mutatja. Az Egyesült Államok Megelőző Szolgáltatások Munkacsoport úgy véli, legtöbbjüknél diagnosztizálatlan és kezeletlen a depresszió.

A munkacsoport véleménye szerint egyszerű, de részletes kérdőívvel megállapítható lenne a depresszió a gyerekorvosok rendelőjében is. Hozzáteszik, hogy mivel az állapot állandó szomorúsághoz, szociális elszigetelődéshez, iskolai problémákhoz vagy akár öngyilkossághoz vezethet, korai felismerése és kezelése létfontosságú.

A munkacsoport hangsúlyozza, hogy nem antidepresszánsokkal való kezelésre gondolnak elsősorban: ott kell elkezdeni a programot, ahol a megfelelő pszichoterápia rendelkezésre áll.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását