2024. május 18. - Erik, Alexandra

Sophia Lorennel is csodát tett a pápa?

Sophia Loren levele is szerepel ama tanúságtételek között, amelyeket a Vatikán gyűjt II. János Pál pápa boldoggá avatása érdekében – írta a Chi című olasz hetilap.
2009. április 2. csütörtök 09:48 - HírExtra
A néhai pápa boldoggá avatási ügyének posztulátorához, Slawomir Oder püspökhöz beérkezett levelek között volt a világhírű olasz színésznőé is, amelyben így írt: „Büszkén őrzöm a szívemben II. János Pál emlékét. Mindennapi emlékem ő. Elmentem II. János Pál vatikáni sírjához, hogy lerójam tiszteletemet és imádkozzam, hogy tanúságot tegyek nagy csodálatomról és odaadásomról. Egy különleges pillanatban szintén hozzá fordultam, hogy áldását kérjem egész családom számára”.

II. János Pál pápa (Karol Wojtyla) boldoggá avatási eljárása alig két hónappal 2005. április 2-án bekövetkezett halála után megkezdődött. Utóda, XVI. Benedek a kánonjogot félretéve engedélyezte ezt a rövid határidőt, hogy a lengyel pápa temetésén tapasztalt imádatnak és követelésnek eleget tegyen.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását