2024. május 20. - Bernát, Felícia

14 Rolling Stones klasszikus új köntösben

Újragondozott (remastered) változatban újra kiadják a Rolling Stones 14 klasszikusnak számító albumát; a májustól három részletben megjelenő lemezek alapvetően az eredeti dallistával és borítóval lesznek elérhetőek.
2009. április 3. péntek 19:36 - HírExtra
A Rolling Stones 1971 utáni pályafutására koncentráló mostani újrakiadás első csomagjában május 4-én a Sticky Fingers (1971), a Goats Head Soup (1973), az It,s Only Rock ,n, Roll (1974) és a Black And Blue (1976) című album jelenik meg. Június 8-án következik a Some Girls (1978), az Emotional Rescue (1980), a Tattoo You (1981) és az Undercover (1983), végül július 13-án a Dirty Work (1986), a Steel Wheels (1989), a Voodoo Lounge (1994), a Bridges To Babylon (1997) és a legutóbbi soralbum, A Bigger Bang (2005).

"A Stones újradefiniálta a zenét" - fogalmazott Max Hole, a kiadó Universal Music Group egyik vezetője a Billboard portál beszámolója szerint. Hozzátette: a ma már klasszikus Rolling Stones-albumokat az eredeti dalsorrendeket és borítókat megőrizve adják ki újra. Max Hole szerint a zene szerelmesei most újra felfedezhetik, miért is tartják a világ legnagyobb rock and roll bandájának a Rolling Stones-t.

A rajongók a 14 albumot egy hatalmas dobozban is megvásárolhatják, és a csomag digitálisan is letölthető lesz. A talán legnagyszerűbb Stones-lemezt, az 1972-ben megjelent Exile On Main Street-et egy későbbi időpontban szintén kiadják 2009-ben, egy egyelőre nem konkretizált különleges változatban.

A Rolling Stones 1962-ben alakult Londonban, 1964-től jelentet meg lemezeket és jelenleg is aktív. Az eredeti tagok közül mára Mick Jagger énekes-szövegíró és Keith Richards gitáros-dalszerző maradt. Az 1993-tól érvényes mai felállásban rajtuk kívül Charlie Watts dobos és Ronnie Wood (gitár-basszusgitár) alkotja a Rolling Stones-t, amely csaknem félévszázados eddigi pályafutása során élő legendává vált, rendszeresen milliós lemezeladásokat produkált és minden jelentős szakmai- és közönségdíjat besöpört.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását