2024. április 23. - Béla

Testvérben a boldogság?

A lánytestvérek boldogságot árasztanak, a fiúk inkább szorongást táplálnak - vélik a kutatók.
2009. április 4. szombat 19:20 - HírExtra
Az Ulsteri Egyetem szakemberei 571 17-25 év közötti fiatalt kérdeztek ki életükről, és azt találták, hogy azok, akik lánytestvérek között nőttek fel, sokkal boldogabbak és kiegyensúlyozottabbak voltak.

A kutatók szerint a lánygyerekes családok nyitottabbak és könnyebben megbeszélik érzéseiket. A lányok hatása különösen fontos az olyan szorongást keltő családi események után, mint például a válás.

A kutatás vezetője, Tony Cassidy professzor a BBC-nek elmondta, a lánytestvérek - úgy tűnik - erősítik a sokkal nyitottabb kommunikációt és az összetartást a családokban. Az érzelmek kifejezése alapvető a jó lelki egészséghez, és a lányok ezt elősegítik a családokban. A résztvevők közül sokan elvált szülők gyerekeként nőttek fel, és ezekben a családokban még jelentősebb volt a lányok hatása. "Át kell gondolni, hogyan bánjunk a fiús családokkal" - tette hozzá Cassidy.

Geri Burnikell, egy fiataloknak és családoknak tanácsadást nyújtó brit jótékonysági alapítvány koordinátora elmondta, a kutatók megállapításai egybevágnak a tapasztalataikkal.

"A fiúk befelé fordulnak problémáikkal, és azokban a a családokban, ahol sok fiú van, azt látom, hogy ez gondot okoz. Szerintem az a legfontosabb, hogy ilyen körülmények között a családtagok egy független személlyel beszélgethessenek" - tette hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását