2024. április 20. - Tivadar

Hódít az új Star Trek film

Tizenegyedik alkalommal lőtt ki az Enterprise űrhajó a mozivásznon, s a JJ. Abrams dirigálta vadonatúj szereposztás is zajos sikert aratott a Sydneyben megrendezet Star Trek-világpremieren.
2009. április 8. szerda 18:57 - HírExtra
A sydney-i Operaház közönsége a kedd esti vetítés alatt többször tört ki spontán tapsviharban - számolt be róla a BBC jelentése.

A sci-fi-sorozat rajongói magja a Paramount filmstúdió jóvoltából a texasi Austinban már hétfőn megízlelhette a május 8-án a mozikba kerülő folytatást. A bemutatót percekig tartó álló ovációval ünnepelték, és az egyik szemtanú szerint a lelkes közönség sírt a boldogságtól.

Az új Űrszekér-kaland afféle előzményfilmként a gyökerekhez tért vissza: James T. Kirk megszerzi diplomáját az űrflotta akadémiáján, és az Enterprise kapitánya lesz.
Az 1960-as években sugárzott tévésorozat, majd hét moziepizód kultikus sztárja, a Kirk kapitányt játszó William Shatner szerepét most Chris Pine vette át.

Az ifjú színész elmesélte, hogy amikor megkapta a szerepet, bemutatkozó levelet küldött nagy elődjének. A Spock bőrébe bújó Zachary Quinto viszont közeli személyes kapcsolatba is kerülhetett Leonard Nimoyjal, aki "idősebb változatként" maga is feltűnik a filmben a vulkáni tudós szerepében.

George Takei helyét John Cho vette át Mr. Sulu szerepében. Mint mondta: kerülte, hogy lekoppintsa Takei alakítását, s erre egyébként a rendező Abrams is ösztönözte.
A bemutató előtt a minap az is nyilvánosságra került, hogy a sikerre számító stúdió és a stáb már egy újabb Star Trek-rész előkészítésén fáradozik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását