2024. április 24. - György

A költészet napja a mai

Ma van a költészet napja, ez alkalomból az ország számos településén tartanak megemlékezést, koszorúzást, szoboravatást, valamint versmondó versennyel tisztelegnek József Attila emléke előtt.
2009. április 11. szombat 07:12 - HírExtra
A költészet napját József Attila születésnapjára emlékezve 1964 óta minden évben április 11-én ünneplik Magyarországon. Ezen a napon hagyományosan koszorút helyeznek el az irodalmi szervezetek képviselői és a IX. kerület polgármestere a költő budapesti emléktáblájánál, egykori lakóhelyén, a ferencvárosi Gát utca 3-ban. A József Attila Emlékhelyen tartandó ünnepségen Veres András irodalomtörténész mond beszédet.
A József Attila Klub szervezésében megkoszorúzzák a költő Liszt Ferenc téri szobrát is Budapesten.

A költészet napján a fővárosi Gödör klubban hallhatja először élőben a közönség Radnóti Miklós megzenésített verseit a Napra zenekar előadásában. Ugyancsak a 100 éve született Radnóti Miklósra emlékeznek este az Örkény Színházban: a teátrum művészei a költő verseiből, naplójából összeállított zenés műsort mutatnak be.

Tatabányán ezen a napon rendezik a IX. Országos József Attila vers-, énekelt vers és prózamondó verseny döntőjét. A Békés megyei Dévaványán szobrot avatnak a település szülöttének, Ladányi Mihály költőnek, Bács-Kiskun megyében pedig valamennyi könyvtár irodalmi programokkal várja az érdeklődőket.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását