2024. április 25. - Márk

Tóth Gabi kitárulkozik!

Vadabb, zúzósabb lesz a megasztáros Tóth Gabi új lemeze. A napokban forgatták le az új klipet is, többek között erről faggatta a HírExtra az énekesnőt.
2009. április 13. hétfő 17:00 - Kővári Adrienn
A napokban forgatta le Tóth Gabi, az egykori megasztáros legújabb videoklipjét, amihez hamarosan második albuma is megjelenik. A HírExtra erről faggatta az énekesnőt, többek között kiderült az is, hogy végre a rockosabb irány felé evickél Gabi.

Milyen lesz a második albumod?

A dalok nagy része már megvan, Szabó Zé írta a legtöbbet, emellett az Anna and the Barbies nevű zenekarból Pásztor Sámuel, Simi írt nekem egy tök jó dalt. Még folyamatosan zajlanak a munkálatok, én is próbálkozom. Mindenképp szeretnék egy pop-rockos, elektromos rockos albumot létrehozni, ezért is folyik most ilyen keményen a munka. Ennek ellenére igyekszünk populárisak is lenni, olyan dalokat készítettünk, amiket lehet énekelni, és táncolni rá.

Ezek alapján úgy tűnik, másabb lesz, mint az előző lemezed.

Igen, másabb, de inkább annak a folytatása lesz. Az még nagyon kezdetleges stádiumban volt, hiszen csak tizenhét éves voltam. Annak a folytatását álmodtuk meg, ezért most ezt igyekszünk is megvalósítani. Azért is fontos, hiszen ez mégis csak a második nagylemezem lesz.

Jól érzem, hogy első lemezed a poposabb irány felé húzott?

Igen, de most már úgy látom, hogy a fiatalok is jobban nyitottak a rock zene felé, ezért is merünk most már rockosabb számokat készíteni. Mert anno, mikor még az első lemezemmel kijöttem, nagyon nem voltak még vevők az emberek erre, nem tudták megemészteni a rockzenét. De most már azt látom, hogy egyre többen hallgatják, jobban bejön az a stílus, amit én már nagyon régóta szeretnék játszani.

Furcsa is volt, hogy te mindig is a rock zenét szeretted, s közben a lemezed nem ezt tükrözte.


A rádiók sajnos még most sem játszanak rockzenét. Még most is figyelembe kell venni bizonyos szempontokat, hogy a követelményeknek megfeleljen az ember. De élőben meg nyilván zúzás megy a zenekarral.

Neked van zenekarod is?

Igen, van. Őket a baráti körömön keresztül találtam meg, így jöttünk össze. Először csak az az ötlet volt, hogy zenéljünk együtt, mert az milyen jó lenne, és végül így is lett. Vannak koncertjeink, a zenésztársaim pedig nagyon fiatalok és ügyesek. Így mindig ráérnek, nem kell azon idegeskednem, hogy most vajon a basszusgitárosom elmegy-e a másik zenekarával fellépni.

Mikorra várható az új lemez kiadása?

Sajnos az a baj, hogy kicsit megcsúszott ez a dolog. Elvileg úgy volt, hogy most a napokban jelenne meg, de voltak itt nem várt csúszkálódások. Most úgy tűnik, hogy tolódik egy kicsit, de maximum két hónap, és végre kész lesz.

Úgy hallottam, hogy a hétvégén forgattátok hozzá az első klipet.


Igen, a videoklip egy Szabó Zé szerzeményből lesz, és az a címe, hogy „Salalla”, vagy „Törj ki a kiszabott keretből”. Még nem tudtuk eldönteni, hogy melyik legyen a kettő közül a végleges cím. Ez a szám arról szól, hogy merjünk újítani, és próbáljunk meg a kicsit szürke életünkből kitörni, mert mindenki tehetséges valamiben. Ne legyünk félősek, és igenis merjünk kísérletezgetni.

Ez teljesen jó lesz így albumindítónak.

Igen, mindenképp szerettünk volna ezzel a számmal kijönni, hogy ez legyen a második nagylemezem előhírnöke.

A forgatásról tudnál mesélni, hogy milyen is lesz a videóklip?

Indián volt a klipem rendezője, egy nagyon új technikát alkalmaztak benne. Gyakorlatilag egy fényképezőgép volt a kamera, ezzel az új technikával vettük fel a jeleneteket. Voltak olyan részek, ahol rám szerelték a kamerát, ami nagyon izgalmas volt. Ezzel az eljárással már találkozhattunk Prodigy videoklippekben, de Lenny Kravitznek is volt egy ilyen stílusú klipje, amikor rá volt szerelve egy kamera. Az arca az mozdulatlanul, stabilan állt, de körülötte minden mozgott. Imidzs klip lesz igaziból, jó cuccokat kellett viselnem. Abszolút a ruhákra mentünk rá, hogy minél bevállalósabb, vagányabb legyen.

A ruhákról esetleg lehet valamit tudni, hogy ki tervezte őket, honnan származnak?

Stylistjaim, Korpics Tibi és Veress Niki válogatták össze a ruháimat. Az én ruhaszponzorom a Pimkie, ő tőlük származnak a kiegészítők is, direkt az ilyen vadabbakat hozták el nekem. Így együtt hoztuk össze a ruhákat, nagyon ügyesek, velük dolgozom már évek óta.

Mikor jön ki az új klip?

Várhatóan jövő héten jön ki, most még dolgoznak rajta a fényeléseken, és a vágáson, de szerintem jövő héten kész lesz a dallal együtt, úgyhogy akkor már látható is lesz a televízióban és a YouTube csatornámon.

Te is próbálkozol dalszövegírással?

Azzal nem, inkább dallamokkal. A dalszövegemet nekem az Anti Fitness Club gitárosa és énekese, Molnár Tomi írja. Ő nagyon ügyes, úgyhogy bátran rábízom magam. Én inkább dallamokkal próbálkozom, valahogy így sokkal jobban ki tudom adni magamból az érzelmeimet, hogy azok az emberekhez is eljuthassanak. Ilyenkor gitárt ragadok általában.

A dalszövegírás hogyan működik? Összeültök ilyenkor Tomival?

Ez úgy szokott történni, hogy elmondom neki, mivel kapcsolatban szeretnék énekelni, mondok neki szavakat, kulcsmondatokat és akkor ez alapján megírja őket nekem.

Mindezek után várva várjuk az új albumát, mert kíváncsiak vagyunk az igazán vagány, rockos Tóth Gabira.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását