2024. április 20. - Tivadar

Bajnai: A válságkezelés küzdelmes lesz

Bajnai Gordon szerint a válságkezelő program küzdelmes lesz, amit nehéz támogatni, és még nehezebb lesz elviselni.
2009. április 14. kedd 14:54 - HírExtra
A miniszterelnök-jelölt közölte: tudja, hogy ez így van, de ha végigcsinálja az ország a programot, akkor meglesz az eredménye. Az ország nem csak gyorsabban, de megerősödve lábalhat ki a válságból. Ez a mostani döntéseken múlik - tette hozzá.

Bajnai Gordon hangsúlyozta: a válság miatt egyelőre további munkahelyek szűnnek meg, és egy ideig még rosszabb lesz, mielőtt jobbra fordul a helyzet.

Megismételte: senkiben sem akar csalfa reményeket kelteni, az új kormány többi lépése sem lesz cukormáz a keserű pirulán, nem várhatók osztogató jellegű jóléti intézkedések. A válságkezelő program lépései nem rövidtávon éreztetik hatásukat, hanem középtávon, és több esetben csak áttételesen - mondta.

A kormányfőjelölt kiemelte: Magyarországon már nem járható út a költekezés elengedése, vagyis az, hogy hitelből fedezzék a fogyasztást és a szociális juttatásokat. "Ebbe az irányba nem vezet út, velem biztosan nem" - jelentette ki, hozzátéve: nem vállal szerepet abban, hogy Magyarország előbb-utóbb uzsorakamatra kényszerüljön kölcsönt felvenni, amelyet követően aztán több nemzedék munkája csak a kamat kamatának törlesztésére menne el.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását