2024. május 7. - Gizella

Vérfagyasztó esték Budapesten

2009. január 11-én, 106 előadással zárta második téli szériáját a Vámpírok bálja, az immár nemzetközileg is elismert musical. A musical magyarországi rajongói klubja 1700 regisztrált tagot számol a világ minden részéről.
2009. április 14. kedd 14:30 - HírExtra
A januári előadások sok meglepetéssel szolgáltak a nézőknek: ismét hazai színpadon üdvözölhettük Kecskés Tímea színésznőt, Magda szerepében, Baranya Dávid és Rákász Dániel szólótáncosokat, akik a németországi Oberhausenben színpadra állított Tanz der Vampire csapatát erősítik 2008 őszétől.

És ami a legfontosabb, a fővámpír ismét Egyházi Géza, aki e szerepben méltán lett népszerű musicalszinész Magyarországon: ismét felölti Krolock gróf álarcát, hogy lúdbőrősre borzolja a nézőket jelmezével, tekintetével, és ami a legfontosabb a hangjával.

Csatlakozott a magyar előadáshoz Kamarás Máté, aki már az 1997-es bécsi ősbemutatón is játszott, 2009 januárjában a budapesti változatban is eljátszhatta Herbert szerepét.

A századikon is túl


Január 9-én elérkezett a produkció a 100. előadásához. A jeles alkalomból a rajongók együtt ünnepelhettek a produkció énekesivel, táncosaival, alkotóival, valamint a magyar média és közélet jeles szereplőivel.

A magyar Vámpírok bálja előadást adaptálják Belgium két városában, Atwerpenben és Gentben Kentaur által tervezett díszlettel, jelmezekkel, s több magyar közreműködővel.

Rákász Dániel a budapesti Vámpírok bálja és az oberhauseni Tanz der Vampire előadások szólótáncosa áprilistól Berlinben a Dirty Dancing című film musicalváltozatának táncos főszerepét is megkapta.

Június 5.


A téli álmukból ébredő vámpírok társulatához június 5-től új tehetséges énekesek és táncosok csatlakoznak, de hazajön Oberhausenből Héger Tibor is, akit Alfredként ismert meg a hazai közönség.

Az egyedülálló minőséget és sikert neves nemzetközi alkotógárda garantálja, amely májusban ismét Budapestre érkezik, hogy a felújító próbák keretében készítse fel a művészeket a fergeteges nyári báli szezonra.

Cornelius Baltus rendező, Dennis Callahan koreográfus, Simon Edit producer, Póka Balázs művészeti vezető és Köteles Géza karmester vezetésével megtartott márciusi vérfrissítő szereplőválogatásra 497 fő jelentkezett, közülük 347 fő kapott lehetőséget a nemzetközi kreatív team előtti bemutatkozásra, akik a 87 táncos és 260 énekes közül választották ki azokat a szerencséseket, akik június 5-től boldogan csatlakoznak a Vámpírok bálja sikeres csapatához.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását