2024. május 18. - Erik, Alexandra

Divat lett a cipődobálás?

A látványos bagdadi cipődobálást követően az indiai választási harcban is divatba jött a tiltakozás e formája, a több fordulóban zajló parlamenti választások egyik kampányrendezvényén repült egy szandál a Bháratíja Dzsanata Párt (Indiai Néppárt) listavezetője felé.
2009. április 16. csütörtök 17:06 - HírExtra
A Madhja Pradés szövetségi államban megrendezett kampányeseményen a párt egy korábbi tagja "tisztelte meg" a hindu nacionalista Bháratíja Dzsanata Párt listavezetőjét a lábbelivel, amely azonban nem találta el a jelöltet. A cipődobáló politikust, aki pártból való kizárása ellen akart ily módon tiltakozni, őrizetbe vették - jelentette a PTI indiai hírügynökség.

A múlt héten Palaniappan Csidambaram belügyminisztert dobta meg tornacipőjével egy újságíró, célpontját azonban ő sem találta el. Néhány nappal később egy korábbi iskolaigazgató hajította lábbelijét a kormányzó Kongresszus Párt jelöltje felé.

Tavaly decemberben egy bagdadi sajtótájékoztatón Muntaszir az-Zaidi iraki televíziós riporter dobta meg cipőjével George W. Bush akkori amerikai elnököt, tettével az amerikai csapatok iraki jelenléte ellen akart tiltakozni. A férfit egyéves börtönbüntetésre ítélték.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Baradlay
2009. április 16. 17:37
Nalunk ez nem lesz divat,soha!Fleto mar a ciponket
is ellopta!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását