2024. április 25. - Márk

Tony Curtis nálunk mutatta be könyvét

A könyvfesztiválra jelent meg magyarul, Hollywood hercege címmel Tony Curtis önéletrajzi könyve, amelyet az amerikai filmsztár szerdán mutatott be a sajtó képviselőinek. Az eseménynek a Virág Judit Galéria adott helyet, ahol kiállítás is nyílt a színész festményeiből.
2009. április 22. szerda 22:47 - HírExtra
"Nekem a magyar az anyanyelvem, 6 éves koromig csak ezen a nyelven beszéltünk otthon, és nagyon büszke vagyok rá, hogy magyar vagyok" - hangsúlyozta Tony Curtis. Mint mondta, nagyon szerencsés embernek tartja magát, hiszen a siker és a hírnév számos buktatót rejt, de őt mindig a tenyerén hordozta az élet. "Jóképű fiúnak születtem, ami nem árt, emellett ésszel is megáldott az ég, no meg szerencsém is volt" - jegyezte meg a színész.

Tony Curtis elmondta, hogy 50 éven keresztül filmezett, ez idő alatt több mint 150 filmet készített, és bár mindig nagy odafigyeléssel végezte a munkáját, amiben rengeteg örömét lelte, az utóbbi években átállt a festésre, amit szintén nagyon élvez.

A XVI. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon debütáló Hollywood hercege című önéletrajzi kötetével kapcsolatban felidézte: nem tervezte, hogy könyvet ír, egyszerűen mikor jött egy gondolata, lejegyezte, a leírt anyag egyre nőtt, majd megszületett a kötet, amely sztorikban és képekben gazdagon mesél a sztár életéről, és American Prince címmel tavaly jelent meg angolul.

"Boldog vagyok, hogy magyarnak születtem, hogy sokat utazhatok, és hogy a gondolataimat megoszthatom a barátaimmal" - tette hozzá a színész, majd dalra fakadt: magyarul elénekelte az Az a szép, az a szép, akinek a szeme kék című nótát.

A sajtótájékoztatón részt vett Sztankay István is, aki számos alkalommal adta hangját Tony Curtisnek, a Minden lében két kanál című sorozat mellett filmjeinek mintegy 70 százalékát is ő szinkronizálta.

A sztár képeiből rendezett, szerdán megnyílt tárlaton 60, különböző technikákat ötvöző festmény látható, amelyeket jótékonysági célra fognak elárverezni. A jókedvet és életörömet sugárzó műveket, amelyek többségén a színész filmjeiből származó képek keverednek a színes, lendületes ecsetvonásokkal felvitt akril-, illetve olajfestékkel, a Virág Judit Galériában április 23. és 30. között tekintheti meg a nagyközönség.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását