2024. május 18. - Erik, Alexandra

Mobilmánia szuperkoncert

Április 30-án a PeCsában hatalmas rockbulin vehetnek részt az oda kilátogatók. A tavalyi év rock szenzációjának számító Mobilmánia ad fergeteges koncertet az eredeti tervtől eltérően nem a PeCsa szadtéri színpadán.
2009. április 28. kedd 14:59 - Brousil Csaba
Hogy lettél tagja a Mobilmániának?

Zeffer András keresett meg, amikor alakulóban volt a csapat. Felsorolta a leendő tagok neveit: Tunyó, Vikidál Gyula, Kékesi Bajnok és én azonnal rábólintottam a csatlakozásra.

Milyen érzés együtt dolgozni a nagy öregekkel és a fiatal zenészekkel?

Megtisztelő azokkal a zenészekkel, énekesekkel egy színpadon játszani, akiket mindig is tiszteltem munkásságuk alapján. Lehet az „nagy „öreg”, vagy „fiatal” zenész, a közös nevező és játék a lényeg, na meg persze a produkció minősége, ami ugye ez esetben borítékolható.



Sajnos történt egy nagyon szomorú eset is tavaly. Elhunyt Tunyogi Péter. Hogyan érintett Tunyó halála, miben más nélküle?

Tunyót mindig is tiszteltem, mint zenészt, és az utóbbi időszakban a sok-sok találkozás alkalmával barátság alakult ki közöttünk. Az elmúlt években rengeteg közös élményünk volt, nagyon fáj, hogy ilyen hirtelen távozott közülünk, hiányzik.

Mivel már nem énekelhet velünk, más megosztásban játsszuk a dalokat, de biztos vagyok benne, hogy Ő fentről azért figyel, és besegít. De a legnagyobb bánatunk, hogy a dalokat már nem tudta felénekelni a lemezre, pedig minden elő volt készítve, ezt még igazán megérdemelte volna a sorstól.



10 évet nyomtál le a P.Mobilban. Miben más a Mobilmánia, mint a Schuster-féle Mobil?

Elsősorban hozzáállásban, munkatempóban: itt nincs mellébeszélés, porhintés. Ott egy album tíz év alatt sem tudott elkészülni, azt hiszem ez is minősíti azt a fajta egy helyben topogást.

Most a Mobilániában úgy szólnak az énekek, a vokálok, a hangszerek, na meg persze az elmaradhatatlan Hammond orgona, ahogy az a rock „nagy könyvében” meg van írva. Meg ugye elkészült a lemez, amire büszkék vagyunk, rengeteg munkánk van benne, főleg Zefinek. A közönség rögtön a szívébe zárta az albumot, csak pozitív visszajelzést kapunk, még az ún. „kritikusok” is csak jót írnak, ami általában nem jellemző, gyanús is kicsit!

Mivel készültök a PECSA koncertre, lesznek e meglepetések?

Különleges program lesz, rengeteget próbálunk, vendégünk lesz Tunyogi Bernadett, Földes Hobo László, az Echo Qartet, valamint lesz egy dob-show az egykori P.Mobil dobosokkal, fellép Döme Dezső, Herpai Sándor, Németh Gábor, Pálmai Zoltán. Óriási hang, és fény őrület lesz a színpadon, a meglepetés meg attól meglepetés, hogy az akkor meglepetés, amikor meglepetés! De elsősorban színtiszta rockzenével készülünk, nagy erőkkel vonulunk ki a helyszínre!



Össze tudod egyeztetni a MobilMániát a többi zenekaroddal (Pokolgép, Coda)?

Már régen volt, a hetvenes-nyolcvanas években, hogy egy-egy zenekar évente 365 koncertet játszott. Manapság az átlagosan koncertező bandák sem játszanak havi két-három alkalomnál többet. Mivel mi is ebben a cipőben járunk, ezért nem nehéz egyeztetni a különböző programokat.

A Mobilmánia jövője dióhéjban, rövid illetve hosszútávon (fesztiválok, nyár, még egy album)?

Az idei terveink között szerepel egy koncert dvd, amit a pecsás koncerten rögzítünk majd. A nyáron pedig az önálló koncertjeinken kívül, természetesen fellépünk több fesztiválon, és találkozón, határon innen és határon túl is.

Várunk mindenkit, long live rock’n roll.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását