2024. május 17. - Paszkál

A magyar Doktor Szöszinek vág az esze

A High School Musical és a dr.Szöszi mintájára készült, de mindenképp parodisztikus elemekkel vegyített magyar tinivígjáték – Álom.net - abszolút főszereplője Labancz Lilla, aki hihetetlenül édesen adja a buta szőke Barbiet a mozivásznon, miközben – legnagyobb örömömre és megkönnyebbülésemre - a való életben igencsak helyén van az esze.
2009. május 2. szombat 17:05 - HírExtra
Az Álom.net üdítő változatosságként nem Budapesten játszódik, hanem a gyönyörű Balaton partján. A főszereplő Regina sportiskolásból válik egy kicsapás révén a puccos elit gimnázium tanulójává, ahol napi szinten kérdés, hogy ki milyen kocsival, milyen szerelésben érkezik a suliba, mennyi zsebpénzt hord magával, milyen vadiúj kütyün jegyzi az óra tananyagát. Nem mellékesen szó esik a pompomcsapatról is, amelynek tiszte legyőzni a rivális iskolát, amelyben Regi volt a korábbi sztár, akit az a Labancz Lilla alakít, akinek arca nem is olyan régen még a Barátok közt sorozatának néhány epizódjában bukkant fel.

- Miután magam is láttam a filmet, joggal állíthatom, hogy külsőd alapján több mint tökéletesen passzolsz Regina forgatókönyvben megálmodott figurájához: hogy bukkant rád a rendező N.Forgács Gábor?

- A sztorit nekem is csak utólag mesélték el. Még tavaly tavasszal megkezdődtek az Álom.net válogatásai, és mivel sajnos kevés fiatal, a filmben szereplő Reginát hitelesen megformálni tudó és butuska karakterét önirónikusan szívesen bevállaló színésznő létezik nálunk, a rendező kezdettől tudta, hogy nagyon nehéz lesz rátalálnia a megfelelő alanyra. Én épp a Barátok köztben játszottam Imi plátói szerelmét néhány részben, és egyik este e közben látott meg N.Forgács Gábor. Azonnal megtetszettem neki, másnap ki is derítette a számomat, és berendelt a válogatásra. Attól fogva gyorsan történtek az események. Rólam tudni kell, hogy castingokon szörnyen tudok viselkedni, mindig történik velem valami baleset vagy hasonló gikszer. Amikor az előző egész napos Barátok közt forgatástól nyúzottan, álmosan megjelentem a válogatáson, kiesett a kilincs az ajtóból, felborítottam a vizet az asztalon és nem igazán tudtam, miről van szó, ezért picit össze-vissza csacsogtam, miközben Gábor derülten figyelt engem. Többen is aspiráltunk Regina szerepéért, de valamitől a rendezőnek – talán épp kedvesen bugyuta esetlenségem okán, talán másért – rajtam akadt meg véglegesen a szeme, odaadta a forgatókönyvet elolvasásra, másnap pedig egy próba után kiválasztott filmje főszerepére. Regina karaktere nagyon megtetszett nekem, szerencsére rögtön ráéreztem az ironikus vonásaira, amikbe még inkább belevittem egy kis parodisztikus öniróniát. Hogy a külseje még dögösebb, még cicamicásabb legyen, arra is rátettem egy lapáttal már a meghallgatás napján is, ahová talpig rózsaszínben érkeztem. Remélem az a plusz, amit én adtam hozzá a figurához, az nem csak a stábnak tetszett a forgatások során, hanem a mozilátogatókat is osztatlanul megnyeri. Mindenesetre nagy ugródeszkának tekintem ezt a filmet a pályámon, büszke vagyok hogy én játszhatom benne a főszerepet. Remélem, hogy magával hoz sok jövőbeni munkát számomra, egyszer nagy kihívásként olyat is, ami tökéletes ellentéte lesz a butácska szőke karakternek, amiben megmutathatom egy teljesen másik arcomat is majd. Most nincs bajom a karakteremmel, szeretném kihasználni, amit nyújt.

- Az Álom.net-ben 18 éves diáklányt játszol, de a valóságban 23 éves vagy: szakmai szempontból hogyan telt az elmúlt öt éved?

- Olyan szerencsém volt, hogy nem csupán az elmúlt öt évben tehettem szert színészi tanulmányokra, gyakorlatra, hanem már jóval korábban, méghozzá nem is akármilyenekre. 13 évesen kerültem be a Kisváros című, nagy népszerűségnek örvendő televíziós sorozatba. Addig a percig sportiskolásként csak az úszás, az edzések napi sikeressége érdekelt, de a forgatások hangulata, a kamera, a stáb varázslatos közelsége, a nagy színészekkel való megkülönböztetett bánásmód annyira rabul ejtett, hogy hazaérve közöltem a szüleimmel: én színésznő akarok lenni! Anyukám, aki már akkoriban is a Magyar Televízióban dolgozott, attól fogva mindent megtett annak érdekében, hogy engem minél közelebb juttasson a média világához, hiszen munkájából adódóan rengeteg szakmabélit ismert. Amikor először bevitt az egyik tévés szinkronstúdióba, izgága kislányként rögtön kipróbáltam a mikrofont: épp jelen volt Balázs Péter színész is, akinek annyira megtetszettem, hogy meghívott a szilveszteri kabaréműsorába. Itt két mondatom volt ugyan összesen, viszont olyanokkal szerepelhettem együtt rajta kívül, mint Schütz Ila, Schubert Éva, Fesztbaum Béla.

- Gondolom, ettől fogva intenzívebben kezdtél foglalkozni a színészmesterséggel, ha csakugyan komoly terveid voltak a jövődre nézve…

- Hogyne, Aczél Annához és Bíró Etelkához kezdtem járni beszédtechnikára. Ettől fogva jöttek a munkák tévéfilmek, sorozatok, szinkronok formájában, és bár csupán aprócska feladataim voltak, akkor is ott voltam, jelen voltam, méghozzá nem is akármilyen művészek társaságában! Tizenhat voltam, amikor részt vettem a Bravo TV műsorvezetői castingján, aminek eredményeképpen másodmagammal olvashattam fel attól kezdve a slágerlistákat. Ezután jött több komoly felkérés is, így játszhattam többek között Bacsó Péter és Bujtor István filmjeiben is, ezután talált meg a Barátok közt, amelynek pedig az Álom.net főszerepét köszönhetem.
Forrás: hirextra/sorry

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását