2024. április 20. - Tivadar

Amikor egy vámpírfiú bálvánnyá válik

Az Alkonyat főszereplője, Robert Pattinson lassan ikonná válik - legalábbis több rajongója is ebben reménykedik. Vajon tényleg bálvánnyá fog válni a vámpírfiú?
2009. május 6. szerda 15:59 - Kővári Adrienn
Az egyik külföldi celeb internetes portálnak lyukat ütött a fejébe ez a Robert Pattinson gyerek. Ő róla körülbelül annyit lehet tudni, hogy az Alkonyat (Twilight) vámpíros, romantikus szupermozi főszereplője, ő ott a fő vérszívó. Lányok milliói rajonganak érte világszerte, már a HírExtra is beszámolt erről a furcsa jelenségről.

Most éppen úgy tűnik, hogy Robert Pattinson nemcsak egy híres sztár, hanem lassan idollá fog válni. De mit is jelent idolnak lenni? Mindenképp olyan nagy nevek tartoznak ide, mint Marilyn Monroe, vagy Elvis, esetleg a Beatles. Olyan neveket is ideírhatunk, akik talán kisebb idoloknak számítanak még, de biztos, hogy mindenki ismeri őket. Ilyen Harrison Ford, Bruce Willis, vagy Madonna.

És mi a helyzet ezzel az új fiúval? Talán még egy éve sincs, hogy berobbant a köztudatba. Régebben láthattuk őt a Harry Potter és a tűz serlege című produkcióban, ő játszotta szerencsétlen Cedric Diggoryt, aki tragikusan elhunyt a film végén. A lányok már akkor is felfigyeltek a csinos arcú színészre.

Viszont amióta feltűnt hófehér arcú vámpírként az Alkonyatban, azóta nincs megállás, és népszerűsége töretlen, felfelé ível.

Egy új bálvány van születőben

Vajon ez meddig tarthat? Sokan úgy emlegetik őt, mint generációjának kiemelkedő ikonja, akire még halála után is emlékezni fognak. A kritikusok ezzel még nem értenek egyet. Az tény, hogy nagy népszerűségnek örvend, de ezt inkább külsejének köszönheti, mintsem filmes tudásának. Úgy vannak vele a hozzáértők, hogy nem elég egy sikeres filmet letenni az asztalra, hanem sokkal többet kell bizonyítani évtizedeken keresztül, s akkor talán beszélhetünk arról, hogy Robert Pattinson ikonná válik.

Eddig nagyon jó úton halad a halhatatlansághoz az ifjú sztár, hiszen vámpírként híresült el. Sokan tényleg halhatatlannak tartják, rajongói teljesen azonosították szerepével. Már egy ideje elkezdték forgatni az Alkonyat második részét, amit november huszadikán szeretnének bemutatni az amerikai mozikban. Sokan félnek, hogy túlságosan is összecsapják a filmet, mert tényleg sebtében forgatnak. Épphogy bekerült az első rész a mozikba, máris felizzottak a kamerák.

Mindenki a vámpírfiút akarja

Ráadásul nagy konkurense is lesz a mozinak, hiszen akkor fogják bemutatni a Sherlock Holmes filmet is, aminek főszereplője a Vasember, Robert Downey Jr. lesz. Így év végén két Robert fog versengeni a nézők kegyeiért, mivel mindkettő szuperprodukciónak számít.

Többen azzal is cáfolják Robert Pattinson ikonná válásának a lehetőségét, hogy a nőkön kívül szinte senki sem ismeri őt. Ráadásul, amíg az Egyesült Államokban nagy sztárnak számít, addig itthon sem ismerik annyira, leszámítva a fiatalokat. S mivel nem rendelkezik kellően nagy ismertséggel, ezért ki kell zárni, hogy valaha is bálvánnyá válhasson.

Abban azért mindenki egyetért, hogy ha így folytatja, s majd kilép a sötétből, a vámpír árnyékából, és hasonló volumenű filmekben is szerepet fog kapni, amiket majd sikeresen is fog tálalni, akkor még bármi megtörténhet. Az is biztos, hogy az idei MTV Movie Award-on maga az Alkonyat film hét jelölést is kapott, s ebből nem egyet Robert vihetne haza, hiszen több kategóriában is verseng.
Forrás: HírExtra/E! Online
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását