2024. április 29. - Péter

Cukorbeteg családokon segítenek

Cukorbeteg kisgyermekeknek, továbbá a kicsik szüleinek, testvéreinek rendez családi hétvégét péntektől vasárnapig a Cukorbeteg Gyermekeket Támogató győri Egyesület.
2009. május 15. péntek 07:23 - HírExtra
Az érintett szülők szakemberektől kapnak választ azokra a nyugtalanító kérdésekre, hogy melyek a kisgyermekeknél fellépő egyes típusú cukorbetegség speciális problémái, mik a kezelési módok, hogyan és milyen gyakorisággal kell a vércukorszintet mérni. De nem kevésbé aggasztja a szülőket, hogy mit tegyenek, ha nem eszik a gyerek. Emellett számos esetben az is problémát jelent, hogy miként készítsék fel az óvodai- iskolai személyzetet a cukorbeteg gyermekük fogadására.

Mindez azért fontos, mert a cukorbeteg sorsa nem a kórházban, nem a rendelőben, hanem az otthoni és az iskolai környezetben dől el - hangsúlyozta a főorvos. Ez a betegség azonnali döntést, azonnali reagálást követel a szülőktől a különféle élethelyzetekben, a felkészítést, a tapasztalatcserét ennek szolgálatába állítják. Arra törekednek, hogy a szülők a lehető legjobban, a legmodernebb kezelési elveknek megfelelően tudják gondozni otthon a kicsiket. A szakszerű törődés ugyanis nélkülözhetetlen ahhoz, hogy a cukorbetegség rettegett szövődményei évtizedek múlva se jelentkezzenek a gyerekeknél - tette hozzá Niederland Tamás.

A hasznosnak ígérkező hétvégi programon huszonhárom család közel negyven gyerekkel vesz részt az ország minden részéből. A legkisebb érintett három-, a legnagyobb nyolcéves.
S amíg a szülők "okosodnak", addig a gyerekek játszóházban tölthetik az időt. A hétvégi program helyszíne a Veszprém megyei Szépalma lesz.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását