2024. május 9. - Gergely

Demszky: Az EU támogatja a 4-es metrót

Még a 2007 és 2013 közötti tervidőszakban kész támogatást nyújtani az Európai Unió (EU) a 4-es metró második szakaszának megépítéséhez - közölte Demszky Gábor brüsszeli tárgyalását követően kedd este az MTI-vel.
2009. május 19. kedd 20:28 - HírExtra
A főpolgármester telefonon nyilatkozva elmondta: az EU DG Regio főigazgató-helyettesével, Michele Pasca Raymondóval folytatott megbeszélésen elvi megállapodásra jutottak abban, hogy az unió által kifogásolt minden szerződést kiemelnek a projekt EU-s finanszírozásából, hogy a korábbi visszafizetési kockázatot elkerüljék. Egyetértésre jutottak abban is, hogy a metró harmadik szakaszának keretében előkészítik a budaörsi virágpiac és a Rákospalota irányába történő meghosszabbítást.

A csepeli központi szennyvíztisztító 428 millió eurós beruházási költségéhez az EU az általa javasolt módosításokkal együtt 278 millió euró támogatást nyújt - jegyezte meg Demszky Gábor.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását