2024. március 28. - Gedeon, Johanna

A konzervatív fagyinyalók

Fagyizási szokásaikat tekintve a németek konzervatívnak számítanak: a legkedveltebb ízeik a vanília, csokoládé és a földimogyoró - derült ki az Uniteis olasz házifagylaltot készítő nemzetközi szövetség 1300 tagját érintő körkérdés összegzéséből Németországban.
2009. május 27. szerda 07:50 - HírExtra
A három legkedveltebb ízt a sztracsatella, a latte macchiato (tejeskávé), a cseresznye, a joghurt, az eper, a citrom és a banán követi.

Emellett kiderült, hogy a nemek között fagylaltozásban is megfigyelhetőek a különbségek: a férfiak jobban kedvelik a klasszikus ízeket, a nők inkább kísérletezőbb kedvűek.

A szövetség bemutatta legújabb ízkreációját is: a prosecco fagylaltot, amely íze egy finom, könnyű sörbetre emlékeztet, és nagyon jól illik bármelyik gyümölcskehelyhez is.

A legdivatosabb ízek listáját a chilis csoki vezeti. Ezt követi például a Coco Bounty, a ricottás fagyi, a citromos-mentolos, a pisztáciás-sáfrányos, az almás-mazsolás, a csokiforgácsos-körtés és a nugátos fagyi. A Berlinben kedvelt fajták - mint például a nagyi almáspitéje vagy a levendulás fagyi - nem szerepelnek a listán.

A németek évente átlagosan nyolc liter fagylaltot fogyasztanak el, ennek 15 százalékát fagylaltozóban. Ezzel az eredménnyel nemzetközi szinten negyedik helyre szorultak az Egyesült Államok és a skandináv országok mögött. Olaszország a hatodik helyet érdemelte ki. Annalisa Carnio, az Uniteis szóvivője szerint minél hidegebb az idő, az olaszok annál több fagyit fogyasztanak
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását