2024. április 28. - Valéria

MOME maraton divatbemutatóval

Háromnapos, a Múzeumok Éjszakáját is magába foglaló fesztivált rendez a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) "láss, ne csak nézz" mottóval június 19. és 21. között a Millenáris Parkban Budapesten; a MOME Maratonon kiállítások, divatbemutatók, installációk, filmvetítések és performanszok színesítik a programokat.
2009. június 13. szombat 10:06 - HírExtra
A látogatók interaktív kiállításon ismerhetik meg az egyetem diákjainak alkotásait, bemutatkoznak a tervezőgrafikusok, a média designerek, a fotográfusok, az animációs tervezők, az üveg-, kerámia-, textil- és formatervezők, valamint a fémművesek. Az érdeklődők 19-én este a MOME textilszakos hallgatóinak diplomamunkáit felvonultató divatbemutatót láthatnak, majd DJ Marka VJ show-ja szórakoztatja közönségét - szerepel a MOME honlapján.

A Múzeumok Éjszakáján, 20-án óránként más-más témában animációs filmeket vetítenek, a hallgatók munkáiból válogatva. A textilszakos diákok és a Budapest Kortárstánc Főiskola végzett növendékeinek performansza a tavaszi ünnepkört, az újjászületést, a szerelmet, a termékenységet jeleníti meg mozgásban, zenében és vizualitásban. A korábbi textilesek munkáit, modelljeit is elővezetik egy divatbemutatón MOMEbest címmel, majd Tom Noize VJ- és Zagar DJ show-ja mulattatja a résztvevőket.

Szintén 20-án este Ferenczi György és a Rackajam, valamint a Kossuth-szakállas honleányok A költő utazása című műsorral állnak színpadra. A Csodák Palotájában éjfélkor levegőakrobaták adnak műsort. A gyerekeket játékos workshopok, filmvetítések is várják; a kicsik belekóstolhatnak az animációkészítés rejtelmeibe is. 21-én vasárnap művészpiac, DJ-VJ programok és filmvetítés szerepel a programban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását