2024. március 29. - Auguszta

Felejthetetlen futamok! Rekorder lett Overdose egyik "kollégája"

Még soha, sehol nem nyert egymásután négyszer Ascot Gold Cup szintű versenyt egy telivér, most azonban sikerült valakinek.
2009. június 19. péntek 18:29 - HírExtra
Az alábbiakban a PannoniaOverdose.hu tudósítónak beszámolóját olvashatják a világ egyik legpatinásabb lóversenyéről, Ascotból. A beszámolóból többek között kiderül, hogy miként vált halhatatlan rekorderré a mi csodalovunk, Overdose egyik „kollégája”:

Az egész lovas világ óriási kíváncsisággal várta, hogy Yeats átírja-e a lótörténelmet. Az Ascot Gold Cupot 1807 óta futják, s olyanok nyerték, mint Touchstone (1836-37), West Australian (1854), Gladiateur (1866), Verneuil (1878), St. Simon (1884), Bayardo (1910), Sagaro (1975-77). Verneuil ígérkezett Kincsem nagy ellenfelének, de a Goodwod Cupra lesántult, később mégis összekerültek, mivel ő lett az első mén, aki a ménesben felkereshette.

A veretlen St. Simont pedig Batthyány Gusztáv herceg tenyésztette, bár lova nagy diadalát már nem érhette meg.

"El lehet menni a nagy pénzekért"

Sagaro egymás után háromszor győzött, méghozzá a nemrég nálunk járt Lester Piggottal. Ezt Yeats is teljesítette, két Goodwood Cup mellett, e sorok írója kétszer is láthatta őt a szintén négyezer méteres Cadranban, amit Párizsban futnak az Arc de Triomphe előtti napon. Akkor nem sikerült győznie, ahogy idei első futásakor is 32 hosszra volt a győztestől Navanban, ezért sokan egy fityinget se adtak érte, már akik elhitték, hogy nemcsak egy munkát kapott ott. A kasszáknál így is első favorit volt.

Yeats nagy futása Ascotból:

A mezőnyről csak annyit, hogy az araboknál márciusban kétmillió fontot nyerő Eastern Anthem 25:1-hez indult, s ugyanúgy lemaradt, mint az első napon Gladiatorus, vagyis Dubaiba el lehet menni a nagy pénzekért, de utána megvan az ára.

Fogadjunk a királynő kalapjának a színére!

Itt persze mindenre lehet fogadni, a királynő kalapjának a színére is. A Hölgyek Napján a Hill a következő oddszokat adta: 7/4 zöld, 9/2 kék, lila, 10 türkiz, fehér, 14 beige, krém, 16 rózsaszín, sárga, 20 barna. Az első nap sárgában pompázott, a másodikban pirosnak néztük, tehát ezek eleve kiestek, hiszen Erzsébet sohasem vesz fel egy ruhát kétszer, legalábbis nyilvánosan, maximum takarításhoz, hiszen 12 szobás lakosztálya van a Buckingham Palotában, amiben elég nagy strapa lehet már a portörlés is.

Végül a türkiz győzött, amit simán megfogadhatott volna előre, ha nem a világ legsportszerűbb uralkodójáról lenne szó.

Yeats előző három győzelmekor talán a három legjobb angol zsoké ült a hátán, Kieren Fallon, Michael Kinane, és Johnny Murtagh, utóbbit érte a szerencse, hogy negyedszer is megpróbálkozhasson. A 4000 méteres távot egy háromszögben futják, többször fel és le, Yeatset a többiek kicsit megcipelték, végig külső pozícióban volt, majd a befutó elején élre állt, hiszen ha nincs iram, könnyen ellophatja tőle valaki a dicsőséget. Csak Patkai tudta követni, s úgy tűnt, át is fut rajta, de Yeats visszaverte a támadást, a harmadik 15 hosszra volt tőlük.

Patkait máris 3 az 1-hez adják jövőre, ha csak Yeats gazdája meg nem gondolja magát, elvégre még csak 8 éves, ami átszámítva Maldini 41 évének felel meg.

Eddig a helyzetjelentés az Overdose nélküli Ascotból, a világ egyik legpatinásabb lóversenyéről. Melyet jövőre minden bizonnyal már a mi csodalovunkkal, Overdose-zal tartanak…
Forrás: HírExtra/PannoniaOverdose.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását