2024. május 2. - Zsigmond

Orbán Viktor üzenete a fiataloknak

Új elnököt választ a Fidelitas Miskolcon szombaton tisztújító kongresszusán; a tanácskozást videóüzenetben köszöntötte Orbán Viktor, a Fidesz elnöke.
2009. június 20. szombat 14:17 - HírExtra

Történelmi léptékű feladat vár a fiatalokra - mondta a Fidesz elnöke. Nem gondoltam volna 1990-ben, hogy húsz évvel később a politikai pálya felé orientáló fiataloknak ugyanazt a harcot kell és érdemes megvívniuk, "amit mi azt hittük, hogy végérvényesen megvívtunk" - hangoztatta.
      
Kijelentette: a szabad Magyarországért végzett munkájukat az idő nem ítélte elég súlyosnak, az egész rendszerváltást kisiklatták, "ki kell egyenesíteni ezt az ösvényt", mert amelyen most járunk, azon nem érkezünk meg a szabad Magyarország világába.     Abban bízom, hogy a szabadság ma legalább annyira hevíti az ifjúságot, mint húsz évvel ezelőtt az akkoriakat - tette hozzá.
    
Hiszek abban, hogy a lényeg nem változott, a fiatalok továbbra is a nagy álmok, a fényes jövő, a szép jövő letéteményesei lesznek, hiszek abban, hogy a fiataloknak a továbbiakban maguknak kell kijelölniük saját jövőjüket, annak azonban örülünk, ha megfontolják érveinket, és visszaigazolják azt, amit mi sok munkával elértünk, építettünk fel - mondta Orbán Viktor, aki arra bíztatta az ifjúságot, hogy fogadja el azokat a határokat saját életük határaként, amit "mi jelöltünk ki a mi életünk határainak".
    
A határ a csillagos ég, a szabad Magyarországért kell harcolni, bár az ellenfelek változtak, de lényegében ugyanazok, akik 1989-1990-ben voltak. Azt a munkát, amit mi nem tudtunk elvégezni, azt most együtt kell elvégeznünk, ha nem akarjátok, hogy az egész később rátok maradjon. Ezt a munkát maradéktalanul, egyszer, s mindenkorra visszafordíthatatlanul kell elvégezni - fogalmazott a Fidesz elnöke.
    
Orbán Viktor videóüzenetében azt is elmondta: a Fidelitast azért hozták létre, hogy a jobboldali, konzervatív kereszténydemokrata gondolkodású fiataloknak is legyen hol jól érezni magukat. Az ifjúsági szervezet immár évek óta "rendelkezésünkre bocsát" olyan fiatalokat, akiket mi "be tudunk fogni", akiknek hasznát az országos és a nemzetközi politikában vehetik.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását