2024. április 19. - Emma

Zenebona Sopronban

Nemzetközi érdeklődéssel kísért mesterkurzusok és neves együttesek fellépései szerepelnek a XXV. Régi Zenei Napok szombaton megkezdődött jubileumi programján - mondta Liszkay Mária fesztiválszervező, a Filharmónia Budapest Kht. munkatársa az MTI-nek.
2009. június 20. szombat 21:32 - HírExtra
Ismertetése szerint a negyedszázados évfordulóra nemzetközi hírű művészeket hívtak meg a mesterkurzusok vezetésére. Minden bizonnyal ennek is köszönhető a kurzusok iránti fokozott külföldi érdeklődés. 
    
A fuvola, a hegedű, a fortepianó, a kamarazenei, továbbá az ének és a historikus tánc kurzuson mintegy 70-en vesznek részt a hazaiakon kívül Japánból, Csehországból, az Egyesült Államokból és Ausztriából. A jelentkezők döntően zenepedagógusok, akik a belga Barthold Kuijken, a brit Simon Standage, az egyesült államokbeli Malcolm Bilson, továbbá a holland Anneke Boeke, valamint Halmai Katalin és Széll Rita irányításával csiszolják hangszeres ismereteiket, ének- és historikus tánctudásukat. 
    
A programot hangversenyek gazdagítják vasárnap a brit New London Consort viszi színre Purcell Dido és Aeneas című operáját a Liszt kulturális központban. Másnap a Capella Savaria Bach- és Telemann-műveket játszik Barthold Kuijken fuvolaszólójával. 
    
Zádori Mária énekművész Haydn-műveket ad elő Komlós Katalin fortepianó kíséretével a fertődi Esterházy-kastélyban kedden. Francia együttes Haydn-szimfóniákból szólaltat meg részleteket szerdán a Liszt kulturális központban.  Ezt a koncertet Papp Rita és Rédai Csinszka csembalóművészek Bach és Handel koncertje követi másnap ugyanazon a helyszínen. 
    
A Szent György Templom ad helyet Simon Standage és Malcolm Bilson hegedű- és fortenpianó koncertjének, amelyen Mozart- és Haydn-művek hangzanak fel. A program jövő szombaton táncházzal zárul, amelyet Széll Rita, a historikus táncok mestere irányít.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását