2024. május 9. - Gergely

Élhetne Travolta fia?

John Travolta fél évvel fia, Jett halála után beismerte, hogy a 16 éves kamasz autista volt – írja a kiskegyed.hu.
2009. június 21. vasárnap 07:42 - HírExtra

A színész és felesége, Kelly Preston elhivatott követői a szcientológia egyháznak, amely minden tudatállapotot befolyásoló kezelést kategorikusan elutasít. Egyesek szerint megfelelő gyógyszerekkel kezelni lehetett volna Jett betegségét.


A színész és családja éppen a bahamai üdülőhelyén vakációzott, amikor a tragédia megtörtént: a fiú a fürdőszobában valószínűleg rohamot kapott, melynek során többször is beverte fejét a kádba és a mosdóba és az ezek következtében elszenvedett agysérülések okozták a halálát.

A szülők sokáig tagadták fiuk betegségét, egy nemrégiben készült rendőrségi jelentésben azonban Travolta bevallja: „A fiamra valószínűleg görcsös roham tört rá, mert autista is volt.” – írja a lap.

A fiú kicsi korától rejtélyes betegségben szenved, melyről a Travolta-család mindig nagyon szűkszavúan nyilatkozott. A família álláspontja szerint Jett egészségi állapotáért egy Kawasaki-szindróma nevű betegség a felelős, melynek tünetei egy erősebb megfázásra hasonlítanak. A nyilvánosság előtt csak nagyon ritkán látható fiú bizonytalan és zavart viselkedése alapján azonban évek óta feltételezhető, hogy Jett az autizmusként ismert betegség valamelyik fokozatában szenvedhet.

A betegségre utaltak azok a képek is, amelyeken Jettet 16 éves kamasz létére kézen fogva, vagy a vállánál irányítva terelgeti a család. Rezzenéstelen arca, kifejezéstelen tekintete is azt mutatta, hogy a fiú sokkal inkább figyelt befelé, mint a külvilágra. Travolta egyházának, a szcientológia egyháznak egyébként határozott véleménye van a pszichiátriai kezelésekről. A vallás szerint nem léteznek mentális betegségek, a problémákat spirituális kezelésekkel, az egyház bevett módszerei szerint kell kezelni, nem pedig gyógyszerekkel.

 

Forrás: kiskegyed.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását